Misijonski namen

Apostolat molitve za februar 2011

Misijonski namen

Molimo:
Da bi na misijonskih področjih, kjer je nujna borba proti boleznim, krščanske skupnosti znale pričevati za Kristusovo navzočnost s trpečimi.

 Papež Benedikt XVI . je na praznik sv. Jožefa, 19. marca 2009, ob svojem obisku v Afriki, v Kamerunu in v Angoli, nagovoril tudi bolnike. Izrazil je svoje veselje, da je lahko z njimi, ki so njegovi bratje in sestre, obteženi z boleznijo in vsakovrstnim trpljenjem. Rekel jim je, naj pomislijo na Kristusa, ki je blizu vsem, ki so obremenjeni s težavami. Jezus je namreč bolnim jasno sporočil, da so zelo blizu Božjemu Srcu. Kot zgled te skrbi vzemimo poročilo evangelista Marka ob ozdravljenju tašče apostola Petra. Takrat je Jezus takoj prišel v hišo k bolnici, jo prijel za roko in je vstala zdrava. Iz evangelistovega poročila zvemo, kako je Jezus tisti dan ves čas preživel z bolniki in jim prinašal olajšanje. Izkazoval jim je dobrohotnost, nežnost in skrb za ranjena telesa in duše.

Tako tudi mi v molitvi obiščemo bolne in telesno, duševno in duhovno prizadete v bolnišnicah in domovih, vpletene v vojne spopade in različne oblike nasilja. Mislimo na tolike krščanske skupnosti v Afriki in Aziji, kjer za prizadete skrbijo v raznih zdravstvenih ustanovah pa tudi v vaseh, kjer je trpečim v pomoč le prijateljsko srce in vaška krščanska solidarnost.

Tudi Jezus je na križu potožil nad svojo bolečino. Vzkliknil je: Žejen sem! Naj krščanska občestva slišijo klice trpečih in naj jim bodo kot Simon iz Cirene, ki je Jezusu pomagal nositi težko breme križa. Tudi mi nosimo bremena drug drugemu! Tako razodevamo Božje obličje, obličje usmiljenega Očeta. Dokazujemo tudi, da smo prav spoznali globoko zapoved ljubezni do bližnjega.