Oznanila za dni od 25.2. do 10.3.

PEPELNICA IN POSTNI ČAS
»Pomni človek, da si prah in da se v prah povrneš«, s temi pomenljivimi besedami nas bo dan po pustnem rajanju pepelnična sreda spomnila na minljivost človekovega življenja. Ko se bomo v znamenje spokornosti posuli s pepelom, naj tudi naše srce v pravi ponižnosti ustvari mesto za Boga, za Njegovo besedo, za obilje Njegovih milosti. Pepeljenje nas spominja, da smo zapisani smrti, spokornost pa je prvi korak na poti k vstajenju.
Na pepelnico bo priložnost, da se udeležite svete maše in pepeljenja dopoldan ob 10. ali zvečer ob 18. uri. Ne pozabimo, da sta pepelnična sreda in veliki petek dneva strogega posta in zdržka mesa. Postna postava veže vse, od osemnajstega do šestdesetega leta.
Na strogi post se le enkrat na dan najemo do sitega in se zdržimo mesnih jedi. Samo zdržek od mesnih jedi je na vse petke v letu. Na vse druge petke v letu, razen na praznike, je mogoč zdržek mesa nadomestiti s kakšnim drugim dobrim delom, npr. udeležba pri sv. maši, osebna ali družinska molitev, obisk cerkve ali kapele, branje Svetega pisma, molitev križevega pota ipd. Poleg zdržka mesa so še druge možnosti: zdržek od sladkarij, zdržek od kave ali kajenja, zdržek od televizije, računalnika.

Križev pot v Retju
V postnem času bomo poleg pogostejše molitve, vsekakor opravili tudi dobro spoved, ob petkih bomo skupaj molili križev pot pred večerno sveto mašo, ob nedeljah pa se tudi dejansko podali na pot križa, in sicer ob križevem potu v Retju vsako postno nedeljo ob 15. uri. Ne pozabimo na postne dni in ob tem tudi na postno postavo.

PRVI PETEK
Na prvi petek, 1. marca, bom obiskoval bolnike na domu. Sporočite mi prosim tudi še koga, ki si želi obiska duhovnika.

V torek, 26. februarja, po večerni sv. maši bo seja ŽPS, v učilnici pri sv. Mariji.

ŽUPNIJSKO ROMANJE
Tudi v letošnjem letu skupaj s turistično agencijo Aritours pripravljamo, tokrat poletno, romanje. Pot nas bo med 6. in 9. julijem 2019 vodila v Provanso, na Azurno obalo, v Avignon … Turistična agencija Aritours je za nas pripravila ugodno ponudbo. Čimprej se odločite in prijavite za to enkratno romanje. Vzemite programski list.