Oznanila za dni od 5.8. do 1.9.

Aktualno dogajanje

Vstopil smo v drugi počitniški mesec, avgust, ki nas kljub še počitniškemu vzdušju, pa vendarle najbolj duhovno zaznamuje ob praznovanju največjega Marijinega praznika – vnebovzetja. Mnoge lepe Marijine božje poti nas bodo vabile, da jih obiščemo in doživimo lepoto narave in bližino Božje Matere.
Bolniki, invalidi in ostareli ste vabljeni na srečanje k Mariji Lurški v Brestanico, in sicer v nedeljo, 8. septembra. (SPREMEMBA!)
Kot župnijsko občestvo pa smo vabljeni na župnijsko romanje, ki bo zadnjo soboto v avgustu, 31. avgusta.
Vsem želim duhovno bogat teden in še lepe počitniške dni.
Tomaž Šojč, žpk

ŽUPNIJSKO ROMANJE
ZADNJO SOBOTO V AVGUSTU, 31. avgusta, ste vabljeni na romanje na Primorsko in v Goriška Brda. Obiskali bomo novejše Marijino božjepotno središče Trsta in Tržaškega zaledja, Montegrisa (Vejno) kjer bo romarska maša. Po maši se bomo odpravili v Šmartno v Brdih, kjer si bomo pogledali staro mestno jedro s cerkvijo sv. Martina, sledilo bo kosilo v bližnjem zaselku Gonjače. Nazaj grede pa se bomo ustavili še v Logu pri Vipavi, v cerkvi Žalostne Matere božje. Cena romanja je 25 eur.
Prijavite se v župnijski pisarni.

KRIŠTOFOVA NEDELJA
Ob Krištofovi nedelji ste ob blagoslovu avtomobilov in kot dar za srečno prevožene kilometre, za misijonska vozila darovali: 1.108 eur.

ZAHVALNA MAŠA OB OBLETNICI POROK
V nedeljo, 8. septembra, na praznik Marijinega rojstva bomo ob 10. uri obhajali zahvalno sveto mašo h kateri ste posebej vabljeni vsi zakonski jubilanti, ki letos obhajate 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 50 … let poroke in seveda vsi ostali. Naj bo dan naše skupne zahvale priložnost za obnovitev poročnih zaobljub in priprošnja za božje varstvo in blagoslov v zakonu tudi za naprej.