Oznanila za teden od 10.3. do 16.3.

40 dni brez alkohola: Tudi v letošnjem postnem času smo povabljeni k akciji 40 dni brez alkohola. Uživanje alkohola namreč ne spada k bistvenim človekovim potrebam kot npr. potreba po dihanju, hrani, vodi, spanju in razmnoževanju.

Postni dar: Ob petkih poteka postna akcija slovenske Karitas »Petkov postni dar«. Darovi so namenjeni za ljudi v stiski. Darove lahko darujete v škatlo pred prezbiterijem.

Srečanje ŽGS: V četrtek, 13. 3., bo po sveti maši srečanje Župnijskega gospodarskega sveta. Osrednja tematika bodo nepremičnine.

Svetopisemski mini maraton: Maraton bo v petek, 14. 3. od 18.30 do 22.00. Na vratih pri vhodu v cerkev je pripravljen list, kamor se lahko vpišete tisti, ki želite brati ob določenih urah. Prosim, da se maratona udeležite tudi tisti, ki do sedaj pri njem še niste bili navzoči.

Dekanijski pastoralni dan: V soboto, 15. 3. bo med 9.30 in 13.00,  v nadžupniji Laško potekal dekanijski pastoralni dan. Tematika bo uglašena na krovni dokument, ki ga je na začetku preteklega pastoralnega leta izdala Slovenska škofovska konferenca. Udeležba je obvezna za člane Župnijskega pastoralnega sveta. Dobrodošli pa ste tudi ostali. Ob 8.30 se dobimo na župnijskem dvorišču, nato pa se bomo razporedili po avtomobilih in odpeljali v Laško.

Večernice: Z mesecem marcem smo ob ponedeljkih, pred sveto mašo, začeli z molitvijo večernic. V zimskem času je molitev ob 17.45, v poletnem času pa bo ob 18.45. Molitev večernic je molitev vse Cerkve, saj je vsak dan enotna za ves katoliški svet. Vabljeni!

Križev pot: Postna pobožnost bo v župnijski cerkvi, ob petkih ob 17.30 in ob nedeljah ob 9.30. Ob petkih bodo križev pot oblikovale posamezne župnijske skupine. Razpored skupin: 14. 3. odrasli in otroški pevski zbor, 21. 3. zakonska skupina, 28. 3. karitas, 4. 4. bralci, 11. 4. svetopisemska skupina, 18. 4. župnijski pastoralni svet (ob 15.00).

Srečanje za starše veroučencev: V ponedeljek, 10. 3. po sveti maši, bo redno srečanje za starše veroučencev. Na srečanje ste vabljeni tudi ostali, ki želite poglobiti skrivnost krščanskega življenja. Kateheza za odrasle je ena izmed oblik verskega izobraževanja za odrasle.

Liturgija sv. Janeza Zlatoustega: Na 5. postno nedeljo, bo ob 10.00 v župnijski cerkvi, sveta maša po obredu vzhodnih kristjanov. Maševal bo duhovnik grško–katoliškega obreda o. Gorazd Bastašič.

Spovedovanje: V postnem času je nekoliko večje zanimanje za zakrament sprave. V zvezi s tem vas prosim, da pridete k spovedi tudi med tednom in ne samo v nedeljo. Večkrat se namreč dogaja, da bi mnogi radi prišli k spovedi v nedeljo pred sveto mašo, pa je zaradi gneče nemogoče priti na vrsto, medtem ko se dogaja, da med tednom nihče ne pride v spovednico. Možnost za spoved je vsak dan pol ure pred sveto mašo, po predhodnem dogovoru pa tudi v drugem času.

Sveto tridnevje in velika noč: Kljub temu da smo šele na začetku postnega časa, podajam nekaj informacij v zvezi s svetim tridnevjem in velikonočnim praznikom. V sveto tridnevje bomo vstopili z večerno sveto mašo velikega četrtka. Takrat je predviden tudi obred umivanja nog. Letos bomo pri tem obredu uvedli novost, saj bomo v obred vključili mlade. Obred velikega petka bo potekal po običajnem redu. Na veliko soboto pa bo novost spremenjena lokacija blagoslova jedil. Zaradi nemotenega celodnevnega češčenja Jezusa v Božjem grobu, bo blagoslov jedil zunaj pri križu. Vstajenjska sveta maša velikonočne vigilije bo tako kot lani, na veliko noč pred sončnim vzhodom.