Oznanila za teden od 10.5. do 16.5.

Spodbude

– Kot del duhovne poglobitve vabljeni, da se pridružite katehezam o Evharistiji ob torkih in ob petkih ob 20.00. Vabljeni, da ne odložite Velikonočnega dogodka kot, da je končan.  

– Morda se letos odločite za drug način preživljanja dopusta. “Zajc klošter” pri Žičah so zaznamovali menihi ob trdem delu za navezo z Bogom. Vabljen/a, da se morda tudi ti letos pridružiš tej skupini. Več na oglasni deski.

– V prihajajočem tednu so trije tako imenovani prošnji dnevi. Verniki prosijo Boga, da bi blagoslovil polja in odpravil kazni za grehe. Vienski škof Mamert je po katastrofalnem potresu (ok. 470) za te dni zapovedal post, molitev in procesijo okoli svetišča. Obred je bil sprejet v vsej Galiji (Francija). Tako je ok. 800 obred prišel v rimsko bogoslužje. Od 10. stol. se prošnji dnevi imenujejo “manjše prošnje”. Verniki med obhodi molijo, pojejo litanije, nato sledi sveta maša.

– Vabljeni k molitvi, delu, križevem potu, obisku maše čez teden… za zbiranje duhovnega šopka.

Dogodki, ki se bodo zgodili…

– Odhod romanje na Brezje 16. 5. bo ob 13.00. Cena je 6€, plus vsak dobi romarsko knjižico, ki so jo pripravili na Brezjah in stane en euro.

– Na podlagi prijav bodo pripravili pakete za udeležence Evharističnega kongresa. Vabljeni, da se danes še prijavite, drugi ga ne bodo prejeli.

– Naprošen k molitvi, prošnja k Bogu, ko obravnavajo družinski  zakon. Na žalost ne gre za prepoznavanje tehtnih razlogov za družino ali proti, temveč zgolj za merjenje moči in uveljavljanja svojega, čeprav niti predlagatelji sami ne stojijo za tem zakonom. Bogu hvala.