Oznanila za teden od 11.2. do 17.2.

Srečanje za starše veroučencev: Ta mesec bo srečanje izjemoma v torek, 12. 2., po sveti maši. Na srečanje ste vabljeni tudi vsi ostali, ki želite dopolniti in poglobiti krščansko življenje. Če bomo župljani ta srečanja vzeli resno, potem jih lahko vzamemo kot eno izmed oblik poglabljanja krščanstva (mistagogija).

Postni čas: V postni čas bomo vstopili na pepelnično sredo, 13. 2. Tega dne bo sveta maša s pepeljenjem ob 18.00. S postom in pokoro se bomo pripravili na praznik Gospodovega vstajenja, ki predstavlja bistvo krščanskega verovanja. Postna postava veleva, da se vse postne petke zdržimo mesa. Na pepelnico in veliki petek pa velja strogi post, ki veleva, da se poleg zdržka od mesnih jedi, samo enkrat na dan do sitega najemo. Odprto vprašanje postne postave ostaja za vegetarijance, za katere se še nihče v Cerkvi ni spomnil uzakoniti postne postave. Za kristjane lahko v postnem času predstavlja izziv tudi (ne)uporaba modernih komunikacijskih naprav. Če se vsaj na določene dni odpovemo računalniku, internetu, mobitelu, itd., bo to od nas zahtevalo več žrtvovanja, kot pa zgolj odpoved kakšnemu koščku mesa. Predlagam, da se na ravni župnije vsak posameznik vsaj enkrat v tednu odpove internetu (razen v uradne namene).

Postna akcija 40 dni brez alkohola: Slovenska Karitas osmo leto zapored pripravlja akcijo »40 dni brez alkohola« v znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, bolezni in nesreč, ki so posledica prekomernega uživanja alkohola. Z odpovedjo in zgledom lahko nam ali komu drugemu spremenimo življenje. Za to se lahko odločite tudi tako, da ob družinskih praznikih ne strežete alkohola. V tem času bodimo še posebej pozorni na stiske ljudi, ki trpijo zaradi svojcev, ki prekomerno uživajo alkohol. Naredimo vse, da bi bili župljani zgled drugim tudi s tem, da ne uživamo alkohola. Lahko tudi razmislimo, ali ne bi dali zgled drugim, če bi se za vse življenje odpovedali alkoholu? Ne pozabimo: alkohol ni bistveni sestavni del človekovih življenjskih potreb, kot je npr. potreba po hranjenju in razmnoževanju.

Križev pot: Postna pobožnost bo v župnijski cerkvi, ob petkih ob 17.30 in ob nedeljah ob 9.30. Ob petkih bodo križev pot oblikovale posamezne župnijske skupine. Razpored skupin: 15. 2. zakonska skupina, 22. 2. molitvena skupina in prenova, 1. 3. veroučenci, 8. 3. karitas, 15. 3. bralci, 22. 3. svetopisemska skupina, 29. 3. župnijski pastoralni svet (ob 15.00).

Seja ŽPS: Seja bo v torek, 19. 2., po sveti maši. Tematika letošnjih srečanj je usmerjena v pastoralno leto vere.

Možnost za pogovor: V Martinovem listu je bilo že večkrat objavljeno, da ste vabljeni na pogovor v župnišče, lahko pa se oglasim tudi pri vas doma. Pokličite me in se bomo dogovorili.

Svetopisemski mini maraton: Februarsko branje bo na prvi postni petek, 15. 2. od 18.30 do 22.00. Razpored branja: 18.30-molitvena skupina in prenova, 19.00-pevski zbor in mladi, 19.30-zakonska skupina, 20.00-bralci, 20.30-župnijski pastoralni svet in gospodarski svet, 21.00-karitas, 21.30-svetopisemska skupina. Odgovorni za vsako skupino naj zadolži tri bralce. Berejo naj tisti, ki do sedaj še niso prišli na vrsto, predvsem pa je pomembno, da se posamezniki ne bodo pojavljali pri branju v več skupinah. Seveda pa ste poleg tistih, ki boste zadolženi za branje, v cerkev vabljeni tudi vsi ostali. Tokrat bomo Sveto pismo začeli brati od začetka, s prvo Mojzesovo knjigo.

Knjige: V Martinovem kotu lahko dobite knjige in kataloge knjig, katere je izdala založba Emanuel.