Oznanila za teden od 11.3. do 17.3.

Prihodki in odhodki: Februarja je imela župnija  1.626,09 € prihodkov in 4.834,61 € izdatkov. Največji strošek je bilo kurilno olje 3098,69 €.

Srečanje za starše: V ponedeljek, 11. 3. po sveti maši, bo redno srečanje za starše veroučencev. Vabljeni tudi ostali verniki.

Izpraznjen apostolski sedež: 28. 2. je z odstopom papeža Benedikta XVI. nastopilo obdobje izpraznjenega sedeža, ki bo trajalo do izvolitve novega papeža. Vsi verniki smo povabljeni, da molimo za 115 kardinalov volivcev, da bi v moči Svetega Duha izbrali papeža, ki bo znal Katoliško cerkev prilagoditi duhu tretjega tisočletja.

Križev pot: Postna pobožnost poteka v župnijski cerkvi, ob petkih ob 17.30 in ob nedeljah ob 9.30. Ob petkih bodo križev pot oblikovale posamezne župnijske skupine. Razpored skupin: 15. 3. bralci, 22. 3. svetopisemska skupina, 29. 3. župnijski pastoralni svet (ob 15.00).

Svetopisemski mini maraton: Maraton bo v petek, 15. 3. od 18.30 do 22.00. Na vratih pri vhodu v cerkev je pripravljen list, kamor se lahko vpišete tisti, ki želite brati ob določenih urah. Za dežurstvo pa naj bosta pripravljena vsaj še dva iz posameznih župnijskih skupin. Razpored dežurstev: 18.30-pevski zbor in mladi, 19.00-molitvena skupina in prenova, 19.30-svetopisemska skupina, 20.00-karitas, 20.30-bralci, 21.00-župnijski pastoralni svet in gospodarski svet., 21.30- zakonska skupina. Kakor vedno, ste tudi tokrat v času maratona, vsi vabljeni v župnijsko cerkev.

Priložnost za spoved: Priložnost za spoved je vsak dan, pol ure pred sveto mašo. Kdor želi spoved ali duhovni pogovor izven navedenih terminov, naj me, prosim, pokliče.

Postno spokorno bogoslužje: Postna priprava na spoved z izpraševanjem vesti in spovedovanje bo v soboto, 16. 3. ob 16.00. Bogoslužje bo vodil lazarist Borut Pohar.

Postni ogled filma: V okviru priprave na velikonočni praznik bomo v župnijski dvorani, 22. 3. po sveti maši, predvajali film z naslovom Oktobrski otrok. Tema filma je splav in odpuščanje. Kdor le more, naj si film ogleda. Glede na to, da je tematika zelo človeška in zelo aktualna ogled filma priporočam vsem.

Nabirka za cvetje: Na cvetno nedeljo bo pod oltarjem pripravljena košara, v katero lahko prispevate denar, ki je namenjen za krašenje cerkve. To je enkratna nabirka, ki zadostuje za celo leto.

Zlata poroka: V soboto, 9. 3., sta obhajala 50 let zakonske zvestobe Jožica in Franci Kreže. Ob jubileju jima iskreno čestitamo.

Obhajanje velikonočne vigilije: Liturgična navodila narekujejo, da je slovesnost velikonočne vigilije potrebno obhajati v času med sončnim zahodom v soboto in sončnim vzhodom v nedeljo. V naši župniji je bila do sedaj navada, da smo velikonočno vigilijo obhajali v soboto zvečer. Glede na to, da je to osrednja slovesnost v celotnem Cerkvenem letu, je primerno, da se vigilije udeleži čim več vernikov. Slovenska navada pa je tudi, da v nedeljo zjutraj, pred jutranjo sveto mašo, obhajamo t.i. vstajenjsko procesijo. Glede na to, da je bila vstajenjska sveta maša velikonočne vigilije že zvečer, je nelogično, da se vstajenjska procesija razvije šele nekaj ur za tem. Zato predlagam, da bi na letošnjo veliko noč obhajali velikonočno vigilijo v nedeljo, 31. 3. ob 5.00, kar je še pred sončnim vzhodom. Po končani vigiliji pa imamo lahko vstajenjsko procesijo. To je predlog, ki ga dajem v razmislek. Če ima kdo kakšen boljši predlog, naj pride, prosim, na pogovor v župnišče.

Postni dar: Ob petkih poteka postna akcija slovenske Karitas »Petkov postni dar«. Darovi so namenjeni za ljudi v stiski.