Oznanila za teden od 11.6. do 17.6.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo 11. 6., po sveti maši.

Srce Jezusovo: V petek, 15. 6., bomo obhajali slovesni praznik Srca Jezusovega. To je še zadnji praznik, ki je datumsko vezan na veliko noč. Binkoštni praznik obhajamo petdeset dni po veliki noči, praznik Srca Jezusovega pa drugi petek po binkoštnem prazniku. Praznik Srca Jezusovega je v bogoslužni koledar uvedel papež Pij IX. leta 1856.

Oratorij: Prvi teden v juliju bo v naši župniji potekal oratorij, ki je namenjen otrokom iz obeh Trboveljskih župnij. Prosim, da se čim prej prijavite v župnišče ali Maji Žibret, voditeljici oratorija. V oratorijsko dogajanje bomo vključili tudi letošnje birmance, ki se bodo na ta način lahko izkazali kot župnijski sodelavci.

Vidovo romanje: V soboto, 16. 6., bo tradicionalno »Vidovo romanje« na Sveto Planino. Romanje bo v primeru, če ne bo deževalo, kajti v cerkvi potekajo obnovitvena dela, zato v tem času v njej ne bo možno maševati. Če bo ta dan brez dežja, bomo imeli sveto mašo za cerkvijo, na štajerski strani. Zberemo se pri križu ob cesti, ki vodi na Sveto Planini, ob 10.30. Od tam bomo z molitvijo rožnega venca romali v cerkev. Sveta maša bo ob 11.00.

Možnost za pogovor: Marsikdo je že izrazil željo, da bi se rad pogovoril v zvezi z mašnimi nagovori. Takšni pogovori so bistveni del duhovniške službe, zato ste vsi dobrodošli. Gotovo je, da se med sveto mašo ne da odgovoriti na vsa vprašanja, ki zadevajo krščanstvo. Na voljo sem vam za vsa vprašanja, ki se tičejo duhovnega življenja. Prosim vas, da me prej pokličete in se dogovorimo za pogovor.

Korekcija urnika svetih maš: Ker smo lahko v preteklih letih videli, da je v juliju in avgustu ob nedeljah pri svetih mašah udeležba skromna, sklepamo da bo vsaj tako, če ne še slabše tudi letos. Če smo pozorni, je že od birmanske slovesnosti v cerkvi manj ljudi. Zato bo v juliju in avgustu nedeljska sveta maša v župnijski cerkvi ob 10.00, pri sv. Katarini pa bo ob 8.00. V bistvu se ne bo spremenilo nič, razen to, da bo marsikdo potreboval kakšno minuto več do cerkve.

Nova diplomanta KPŠ: V torek, 5. 6., sta v Ljubljani prejela diplomo Katehetsko-pastoralne šole naša župnijska sodelavca Mihael Hild in Roman Rovšek. Novima diplomantoma iskreno čestitamo in ju spodbujamo, da bi jima bila diploma še v večjo spodbudo za sodelovanje v življenju naše župnije.