Oznanila za teden od 13.10. do 19.10.

Nabirka: Na 27. nedeljo med letom ste darovali pri sv. Martinu, 124,89 €, pri sv. Mariji 302,62 € in pri sv. Katarini 42,30 €. Skupaj 469,81 €. Bog povrni!

Kateheza za odrasle: Redna kateheza za starše in ostale odrasle bo v ponedeljek, 13. 10. ob 19.45, v župnijski dvorani. Letošnja srečanja so še posebej namenjena zakramentu evharistije. Poleg staršev veroučencev, se srečanja brez strahu udeležite tudi vsi tisti, ki bi radi poglobili krščansko življenje.

Svetopisemski maraton: Svetopisemski maraton na slovenski ravni bo potekal med 12. in 19. 10. pri sv. Jožefu v Ljubljani. Kakor zadnjih nekaj let se bomo tudi mi udeležili enega izmed terminov. Geslo letošnjega maratona je »Učite se od mene« (Mt 11, 29).

Izredni delivci obhajila: V Trbovljah je pet delivcev svetega obhajila. Poleg obhajanja pri sveti maši, ob nedeljah obhajajo tudi tiste, ki ne morejo v cerkev. V torek, 14. 10. ob 19.45, bo pri sv. Martinu srečanje delivcev obhajila, predvsem zaradi organizacije obhajanja po domovih.

Tečaj za bralce: V torek, 14. 10. ob 19.00 bo pri sv. Jožefu v Celju tečaj za bralce beril. Vodil ga bo prof. Jože Faganel. Prosim, da se vsi, ki nimate neodložljivih zadržkov, tečaja udeležite.

Predšolski verouk: V sredo, 15. 10. ob 17.00 začenjamo s predšolskim veroukom, katerega bo vodila Simona Jan.

Misijonska nedelja: V nedeljo, 19. 10., bomo obhajali misijonsko nedeljo. V ta namen bo pod ambonom pripravljena košara, v katero lahko darujete za misijone. Za našo škofijo bo slovesnost misijonske nedelje v Laškem, ob 14.30.

Mesec rožnega venca: Oktober je v Cerkvi posvečen molitvi rožnega venca. To ne pomeni, da ga molimo samo v oktobru, ampak da nas ves mesec opominja, da ga je hvalevredno moliti vse leto. Posamezne skrivnosti rožnega venca so kratek povzetek evangelija. Molitev rožnega venca je lahko tudi priložnost, da se družinski člani še bolj povežejo v molitvi in s tem kličejo Božji blagoslov na vso družino. Prav tako bi bilo dobro, da se župljani, brez »uradnega« zbiranja v cerkvi, organizirate sami ali pa v skupinah k molitvi rožnega venca.

Duhovne vaje za župnijske sodelavce: Od 28. 11. do 30. 11. bodo pri sv. Duhu nad Škofjo Loko potekale duhovne vaje za župnijske sodelavce. Prosim, da se do 16. 11. prijavite pri Gregorju Špajzerju ali v župnišču. Letos ste prvič vabljeni tudi sodelavci župnije sv. Marija. Vzpodbudno je, da je na duhovnih vajah vsako leto več udeležencev. Zato prosim, da brez tehtnega razloga, ne ostajate doma.

Duhovni pogovori: Človek je telesno, duševno (psiha) in duhovno bitje. Za polnost življenja pa ni dovolj da skrbimo samo za telesno in duševno področje, ampak je bistvenega pomena človekovo duhovno zdravje. Cerkev nudi za duhovno zdravje dva zakramenta: spoved in bolniško maziljenje. Za polnost duhovnega življenja pa tudi golo prejemanje zakramentov ni dovolj. Če ostajamo samo pri obrednem naštevanju grehov in obrednem priložnostnem maziljenju, brez dela na samemu sebi, potem lahko prej ali slej zaživimo (pod)povprečno življenje, za katerega pa se kmalu izkaže, da je bolj zadušljivo kot pa izpolnjeno. Zato vabim vse, ki želite poskrbeti za duhovno zdravje, da tudi na duhovnem področju naredite kaj zase. Za pomoč in pogovor sem vam na voljo po predhodnem dogovoru. Pod duhovni pogovor spada tudi tematika v zvezi z Božjo besedo in mašnimi nagovori.

Čiščenje cerkve in okolice: V soboto, 4. 10., je bilo organizirano čiščenje cerkve sv. Martina in urejanje okolice. Čiščenja se je udeležilo 7 oseb. Opravičili sta se dve osebi. Marsikdo bi lahko sklepal, da je teh 9 oseb resnično z vsem srcem predanih župniji.