Oznanila za teden od 14.11. do 20.11.

DEKANIJSKA KONFERENCA
V  sredo, 16. novembra, bo v naši župniji potekala dekanijska konferenca. Dekanijski duhovniki se bomo zbrali v župniji sv. Marije, kjer ste ob 9.30 povabljeni k skupni sveti maši. Z molitvijo podprite naš duhovniški zbor, pastoralni dan in seveda vsa naša skupna dekanijska prizadevanja.

NEDELJA KRISTUSA KRALJA
2016-45-1Prihodnja nedelja bo nedelja Kristusa Kralja vesoljstva, ki je zadnja nedelja cerkvenega leta. Letos ta praznik sovpada s sklepom svetega leta Božjega usmiljenja. Sklep svetega leta in slovesnost ob prazniku Kristusa Kralja bomo obhajali s slovesnim bogoslužjem, ki bo ob 10. uri pri sv. Mariji. Slovesno sveto mašo bo vodil naš rojak g. dr. Matjaž Roter. Ker je nedelja Kristusa Kralja tudi Cecilijina nedelja, dan cerkvenega petja, bo to tudi priložnost za srečanje cerkvenih pevcev. Pri bogoslužju tako sodelujeta združena zbora naše župnije.

MIKLAVŽEVANJE
2016-45-2Po nekaj letih zatišja, si želi sv. Miklavž zopet obiskati čim več otrok iz naše župnije. Tako bo srečanje sv. Miklavža v naši župniji na predvečer njegovega godu, to je v ponedeljek, 5. decembra. Sveti Miklavž nas obišče po sveti maši, ki je pri sv. Mariji ob 18. uri. Da bo za vsakega prijavljenega otroka pripravljen paket z lepo vsebino, se je potrebno prijaviti do 1. adventne nedelje, to je 27. novembra v Martinovem kotu ali v času uradnih ur v župnijski pisarni. Cena miklavževanja za posameznega otroka je 8 eur in se plača ob prijavi. Če kdo tega zneska ne bi mogel poravnati mi naj to sporoči in bomo našli ugodno rešitev.

ODPIRAMO MARTINOV KOT
20. novembra odpira svoja vrata tudi »Martinov kot«, zato ste lepo povabljeni, da se tam oglasite. G. Roman bo »usliševal« vaše želje. V martinovem kotu boste lahko dobili Marijanski koledar (2,50 €), Družinsko pratiko (5,50 €), listni koledar Družine itd. V Martinovem kotu boste lahko prijavili tudi otroke za Miklavževanje in po simboličnih cenah kupili knjige ki so na voljo.

PRODAJA KNJIG
2016-45-3Z odprtjem Martinovega kota vas obveščam, da bo tam mogoče po simboličnih cenah kupiti različne knjižice in knjige, ki samevajo na polici, pa bodo morda lahko lepo darilo vašim otrokom in vnukom, pa tudi prijateljem ob godu sv. Miklavža ali božičnih praznikih. Oglasite se in si izberite, seveda lahko tudi za vas same, lepa duhovna branja za dolge zimske večere.

MINISTRANTSKE VAJE
V soboto, 19. novembra, ob 10. uri bomo imeli z ministranti srečanje in ministrantske vaje. Vabljeni tudi vsi ostali fantje, ki se nad ministrantsko službo še navdušujete, pa vam manjka še nekaj poguma. Dobrodošli.


Zahvaljujem se vsem vam za vaše darove, ki ste jih prinesli k oltarju ob zahvalni nedelji. Naj nas vse spominjajo na hvaležnost Bogu in drug drugemu. Bog povrni tudi vsem, ki ste v teh dneh darovali svoj čas za pripravo in organizacijo Martinovih dni.