Oznanila za teden od 14.3. do 20.3.

– Prejšnjo nedeljo ste darovali pri sv. Martinu 394,94 evrov in pri sv. Katarini 60,18 evrov. Skupaj 455,12 evrov. Bog povrni!

– Otroci so prejšnji teden sodelovali v delavnici župnijske karitas. Bili so zelo ustvarjalni. Na praznik Gospodovega oznanjenja, 25. 3., bodo pri večerni sveti maši izdelke podarili staršem, še posebej mamicam ob materinskem dnevu.

– V postnem času je križev pot ob nedeljah pol ure pred sveto mašo. V petek, 18. 3. ob 17.30, vodi pobožnost molitvena skupina. Prosim, da me vsaj 15 minut pred začetkom obvestite o poteku križevega pota. Prav tako so ob petkih, med sveto mašo, postni govori.
V soboto, 19. 3., je slovesni praznik sv. Jožefa, Jezusovega rednika. Vabljeni k svetim mašam, pri sv. Katarini ob 9.00 in pri sv. Martinu ob 18.00.

– Med 19. in 25. 3. bomo obhajali teden družine. Naše molitve in obiski svetih maš naj bodo še posebej namenjeni za trdnost krščanskih družin. 2. vatikanski cerkveni zbor je opredelil družino kot domačo Cerkev. Petdeset let po koncilu ugotavljamo, da je družina ogrožena s t. i. nadomestki, kot je zunajzakonska in homoseksualna skupnost. Če smo pravi kristjani, bomo storili vse, da bomo podprli družino, kjer imata moški in ženska sklenjen zakrament svetega zakona, kar pomeni, da verujeta v Kristusovo delovanje v njunem zakonu. V moči zakramenta svetega zakona pa lahko kot hišna duhovnika vzgajata otroke v krščanski veri.

– Za vsak primer še enkrat obveščam, da je od prve postne nedelje jutranja nedeljska sveta maša ob 8.00. Sveta maša med tednom, ob sredah, pa ostaja ob 7.00. Dajem pa v razmislek smiselnost jutranje svete maše za prve dneve v mesecu, za prvi četrtek, prvi petek in prvo soboto. V glavnem se dogaja, da na omenjene dneve pri sveti maši ni več kot pet ljudi, pa še od teh petih pridejo nekateri ponovno k večerni sveti maši.