Oznanila za teden od 16.6. do 22.6.

Praznik Svete Trojice: Nedeljo po binkoštih obhajamo praznik Svete Trojice. Pri takšnem prazniku kot je npr. binkošti, pride posebej do izraza ena Božja oseba. Praznik Svete Trojice pa nam govori, da so tri Božje osebe, Oče, Sin in Sveti Duh, Sveta Trojica en sam Bog. Vse tri Božje osebe vedno delujejo v nerazdružljivi povezanosti.

Prvo sveto obhajilo: Danes obhajamo slovesnost prvega obhajila za obe trboveljski župniji. Pri tem se zahvaljujem g. Petru Marčunu, da je sprejel katehezo prvoobhajancev, s katero je pripravljal otroke na sprejem zakramenta svete evharistije. Prav tako se zahvaljujem vsem, ki ste na kakršen koli način pripomogli k bogastvu slovesnosti.

Sveto Rešnje Telo in Kri: V četrtek, 19. 6., bomo obhajali slovesni zapovedani praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi. Vsaka sveta maša je praznik daritve Jezusa Kristusa pod podobo kruha in vina. Tega dogodka se še posebej spominjamo na praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi. Prosim, če lahko za procesijo z Najsvetejšim pripravite štiri oltarje naslednje župnijske skupine: karitas, molitvena skupina, pevci in župnijski pastoralni svet.

Oratorij: Med 7. in 11. 7. bo v naši župniji potekal oratorij, ki je namenjen otrokom iz obeh Trboveljskih župnij. Prosim, da se čim prej prijavite v župnišču ali pri Maji Medved, ki je prevzela odgovornost za vodenje oratorija. Prispevek je 17 € za vsakega udeleženca.

Vidovo romanje: Tradicionalno Vidovo romanje na Sveto planino bo v soboto, 21. 6. Bog naj bi namreč po Vidovi priprošnji rešil Trbovlje pred kačami. Ob 10.30 se zberemo pri križu ob cesti, od koder bomo z molitvijo rožnega venca romali v cerkev, kjer bo ob 11.00 sveta maša. Tisti, ki bomo na Sveto planino romali peš, se zberemo pred našim župniščem, od koder bomo odšli ob 8.30.

Srečanje bolnikov: Vsakoletno srečanje bolnikov bo v nedeljo, 22. 6. ob 10.00. Pred sveto mašo bo priložnost za spoved. Med sveto mašo bo podelitev zakramenta bolniškega maziljenja, tistim, ki izpolnjujejo pogoje za prejem tega zakramenta (spoved, huda bolezen ali starost). Vabim vas, da pripravite pecivo za druženje po sveti maši. Prosim, da pri organizaciji prevoza bolnikov v cerkev sodeluje župnijska karitas.