Oznanila za teden od 17.11. do 23.11.

Svetopisemska skupina: V ponedeljek, 17. 11. ob 18.45, bo srečanje svetopisemske skupine.

Dan cerkvenega petja: Sveta Cecilija, zavetnica cerkvene glasbe in cerkvenega petja, goduje 22.11., zato je ta dan posvečen cerkvenemu petju.

Spovedovanje: Navadno je spovedovanje za otroke in starše zadnjo soboto v mesecu. Zaradi duhovnih vaj za župnijske sodelavce, bo spovedovanje v soboto, 22. 11. ob 11.00. Drugače pa je možnost za spoved praviloma pred vsako sveto mašo ali kakšen drug termin po predhodnem dogovoru.

Katarinina nedelja: Na praznik Kristusa Kralja vesoljstva, 23. 11., bomo v naši župniji obhajali »Katarinino nedeljo«. Slovesna sveta maša bo v cerkvi sv. Katarine, ob 11.00. Prosim, da prazniku primerno očistite cerkev. Po sveti maši bo pred cerkvijo druženje, zato ste naprošeni, da za ta namen pripravite pecivo in druge dobrote.

Duhovne vaje za župnijske sodelavce: Od 28. 11. do 30. 11. bodo pri sv. Duhu nad Škofjo Loko potekale duhovne vaje za župnijske sodelavce. Danes je zadnji dan za prijavo. Letos ste prvič vabljeni tudi sodelavci župnije sv. Marija. Vzpodbudno je, da je na duhovnih vajah vsako leto več udeležencev. Zato prosim, da brez tehtnega razloga, ne ostajate doma. Življenje župnije je namreč verodostojno takrat, kadar župnijska skupnost nenehno skrbi za duhovno izpopolnjevanje. Cena na osebo je 50 €.

Duhovni pogovori: Naše nezadovoljstvo s povprečnim življenjem, navadno izvira iz naše notranjosti, kar pa se v glavnem lahko izčisti z duhovnimi pogovori. Za pomoč in pogovor sem vam na voljo po predhodnem dogovoru. Pod duhovni pogovor spada tudi tematika v zvezi z Božjo besedo in mašnimi nagovori. V dialoškem pogovoru lahko rešimo tudi marsikatero nejasnost, ki se večkrat pojavi zaradi napačno razumljene določene poteze ali določene trditve. Prosim, da me v zvezi s terminom pogovora predhodno pokličete po telefonu.

Koledarji: V Martinovem kotu, v župnišču in v cerkvi sv. Marije so na voljo listni koledar (0,50 €), Marijanski koledar (2 €) in Družinska pratika (5,50 €).