Oznanila za teden od 17.3. do 23.3.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 17. 3., po sveti maši. Vabljeni vsi, ki vas zanima sporočilo Božje besede.

Teden družine: Vsako leto med 19. in 25. marcem obhajamo teden družine. Letošnji teden družine nosi naslov »Družina živi veselje«. Družine ste povabljene, da poživite oseben odnos z Gospodom.

40 dni brez alkohola: Tudi v letošnjem postnem času smo povabljeni k akciji 40 dni brez alkohola. Uživanje alkohola namreč ne spada k bistvenim človekovim potrebam kot npr. potreba po dihanju, hrani, vodi, spanju in razmnoževanju.

Postni govori: V petek, 21. 3., nas bo med sveto mašo nagovoril evangeličanski škof mag. Geza Filo. Ob petkih, ko v župniji ne bomo imeli posebnega gosta, bodo postni govori usmerjeni v razlago obredov velikega tedna.

Postni dar: Ob petkih poteka postna akcija slovenske Karitas »Petkov postni dar«. Darovi so namenjeni za ljudi v stiski. Darove lahko darujete v škatlo pred prezbiterijem.

Večernice: Z mesecem marcem smo ob ponedeljkih, pred sveto mašo, začeli z molitvijo večernic. V zimskem času je molitev ob 17.45, v poletnem času pa bo ob 18.45. Molitev večernic je molitev vse Cerkve, saj je vsak dan enotna za ves katoliški svet. Vabljeni, da se kot župnijska skupnost udeležimo molitve in na ta način prispevamo k molitveni povezanosti vesoljne Cerkve.

Križev pot: Postna pobožnost poteka v župnijski cerkvi, ob petkih ob 17.30 in ob nedeljah ob 9.30. Ob petkih križev pot oblikujejo posamezne župnijske skupine. Razpored skupin: 21. 3. zakonska skupina, 28. 3. karitas, 4. 4. bralci, 11. 4. svetopisemska skupina, 18. 4. župnijski pastoralni svet (ob 15.00).

Liturgija sv. Janeza Zlatoustega: Na 5. postno nedeljo, bo ob 10.00 v župnijski cerkvi, sveta maša po obredu vzhodnih kristjanov. Maševal bo duhovnik grško–katoliškega obreda o. Gorazd Bastašič.

Spovedovanje: V postnem času je nekoliko večje zanimanje za zakrament sprave. V zvezi s tem vas prosim, da pridete k spovedi tudi med tednom in ne samo v nedeljo. Večkrat se namreč dogaja, da bi mnogi radi prišli k spovedi v nedeljo pred sveto mašo, pa je zaradi gneče nemogoče priti na vrsto, medtem ko se dogaja, da med tednom nihče ne pride v spovednico. Možnost za spoved je vsak dan pol ure pred sveto mašo, po predhodnem dogovoru pa tudi v drugem času.

Sveto tridnevje in velika noč: Kljub temu da je do velike noči še več kot en mesec, podajam nekaj informacij v zvezi s svetim tridnevjem in velikonočnim praznikom. V sveto tridnevje bomo vstopili z večerno sveto mašo velikega četrtka. Takrat je predviden tudi obred umivanja nog. Letos bomo pri tem obredu uvedli novost, saj bomo v obred vključili mlade. Obred velikega petka bo potekal po običajnem redu. Na veliko soboto pa bo novost spremenjena lokacija blagoslova jedil. Zaradi nemotenega celodnevnega češčenja Jezusa v Božjem grobu, bo blagoslov jedil zunaj pri križu. Vstajenjska sveta maša velikonočne vigilije bo tako kot lani, na veliko noč pred sončnim vzhodom.

Možnost za pogovor: Nekaj se vas je že opogumilo in prestopilo prag župnišča, kjer smo se pogovarjali o tematikah, ki se tičejo bistva človekovega življenja. Pred kratkim mi je bilo rečeno, da bi tudi drugi prišli na pogovor, pa ne pridejo, ker se me bojijo. Prosim tiste, ki ste bili na pogovoru, da sporočite tistim, ki se me bojijo, da ste, kljub temu da ste bili v župnišču na pogovoru pri župniku, odnesli celo kožo.