Oznanila za teden od 18.2. do 24.2.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 18. 2., po sveti maši. Vabljeni vsi, ki vas zanima sporočilo Božje besede.

Seja ŽPS: Seja bo v torek, 19. 2., po sveti maši. Tematika letošnjih srečanj je usmerjena v pastoralno leto vere.

Postni čas: Poleg tradicionalno–mesnih postnih odpovedi predlagam, da se odločimo tudi za kakšno postno akcijo v duhu tretjega tisočletja. V zvezi s tem vabim, da se na ravni župnije vsak posameznik vsaj enkrat v tednu odpove televiziji in internetu.

Postna akcija 40 dni brez alkohola: Slovenska Karitas osmo leto zapored pripravlja akcijo »40 dni brez alkohola« v znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, bolezni in nesreč, ki so posledica prekomernega uživanja alkohola. Letošnja akcija ima naslov »Bodimo zgled«. Z odpovedjo in zgledom lahko nam ali komu drugemu spremenimo življenje. Za to se lahko odločite tudi tako, da ob družinskih praznikih ne strežete alkohola. V tem času bodimo še posebej pozorni na stiske ljudi, ki trpijo zaradi svojcev, ki prekomerno uživajo alkohol. Lahko tudi razmislimo, ali ne bi dali zgled drugim, če bi se za vse življenje odpovedali alkoholu?

Križev pot: Postna pobožnost poteka v župnijski cerkvi, ob petkih ob 17.30 in ob nedeljah ob 9.30. Ob petkih bodo križev pot oblikovale posamezne župnijske skupine. Razpored skupin: 22. 2. molitvena skupina in prenova, 1. 3. veroučenci, 8. 3. karitas, 15. 3. bralci, 22. 3. svetopisemska skupina, 29. 3. župnijski pastoralni svet (ob 15.00).

Obletnica misijona: V nedeljo, 24. 2., bo minilo eno leto odkar smo začeli z župnijskim misijonom z naslovom »Spreobrni se in veruj evangeliju«. Zato letošnji postni čas obhajamo v znamenju obletnice misijona. Vabim vse, ki ste se udeležili misijona, da razmislite, kakšne so spremembe v vašem življenju leto dni po tem dogodku.

Možnost za pogovor: V Martinovem listu je bilo že večkrat objavljeno, da ste vabljeni na pogovor v župnišče, lahko pa se oglasim tudi pri vas doma. Pokličite me in se bomo dogovorili.

Knjige: V Martinovem kotu lahko dobite knjige in kataloge knjig, katere je izdala založba Emanuel.