Oznanila za teden od 2.6. do 8.6.

Odsotnost: Od danes do četrtka bom odsoten iz župnije, ker bomo z dekanijskimi duhovniki obiskali Rim in Vatikan. V zvezi s pastoralnimi zadevami se obrnite na g. Franca Pelca.

Prvi dnevi v mesecu: Pod pojem »prvi dnevi v mesecu« mislimo še posebej na prvo sredo, četrtek, petek in soboto. Na prvo sredo je sveta maša v bolnici, na prvi četrtek smo vabljeni k molitvi za duhovne poklice. Na prvi petek se izročamo Jezusovemu, na prvo soboto pa Marijinemu srcu. Na prvi petek tudi obiskujem bolnike.

Binkoštna devetdnevnica: Pred praznikom binkošti obhajamo binkoštno devetdnevnico. Binkoštni praznik obhajamo petdeset dni po veliki noči. S tem praznikom tudi zaključujemo velikonočni čas.

Binkoštni praznik: Za praznik binkošti obhajamo spomin na dogodek, ko je po vnebohodu, Jezus Kristus apostolom poslal Svetega Duha. Posledica tega je bila, da so Peter in ostali apostoli v moči Svetega Duha oznanjali, da je Jezus Kristus trpel, umrl in vstal od mrtvih. Od apostolskih časov do danes vsak kristjan pri krstu in birmi prejme polnost Svetega Duha. »Zakrament birme vtisne neizbrisno znamenje in krščene, ki nadaljujejo pot uvajanja v krščanstvo, obogati z darom Svetega Duha in popolneje poveže s Cerkvijo, jih okrepi in jim naloži še večjo dolžnost, da so z besedo in dejanjem Kristusove priče ter širijo in branijo vero« (ZCP, kan 879).

Zaključek veroučnega leta: Veroučno leto bomo zaključili na binkoštno nedeljo, 8. 6., s sveto mašo ob 10.00. Zadnje ure verouka bodo namenjene preverjanju znanja in pregledovanju delovnih in liturgičnih zvezkov.

Oratorij: Med 7. in 11. 7. bo v naši župniji potekal oratorij, ki je namenjen otrokom iz obeh Trboveljskih župnij. Prosim, da se čim prej prijavite v župnišču ali pri Maji Medved, ki je prevzela odgovornost za vodenje oratorija. Prispevek je 17 € za vsakega udeleženca. Ob podelitvi spričeval bodo otroci prejeli tudi prijavnico za oratorij.

Romanje župnijskih sodelavcev: V soboto, 7. 6., bo romanje župnijskih sodelavcev. Glavni cilj romanja bodo znamenitosti Zagreba. Danes je zadnji dan za prijave. Stroške prevoza bo v celoti pokrila župnija. Odhod avtobusa bo ob 7.00 izpred župnijske cerkve. Kosilo bomo imeli nekje na poti v zgodnjih popoldanskih urah (plača vsak sam), zato naj za ostalo prehrano poskrbi vsak sam, po svojih prehranjevalnih navadah. Na meji s Hrvaško je še vedno mejna kontrola, zato ne pozabite osebne izkaznice oz. potnega lista.

Prvo obhajilo: Slovesnost prvega svetega obhajila za obe trboveljski župniji bo v nedeljo, 15. 6. ob 10.00. K prvemu obhajilu bo pristopilo 10 kandidatov. Odgovornost za slovesnost je prevzel župnik župnije sv. Marija, g. Peter Marčun.

Vidovo romanje: Tradicionalno Vidovo romanje na Sveto planino bo v soboto, 21. 6. Ob 10.30 se zberemo pri križu ob cesti, od koder bomo z molitvijo rožnega venca romali v cerkev, kjer bo ob 11.00 sveta maša. Tisti, ki bomo na Sveto planino romali peš, se zberemo pred našim župniščem, od koder bomo odšli ob 8.30.

Srečanje bolnikov: Vsakoletno srečanje bolnikov bo v nedeljo, 22. 6. ob 10.00. Pred sveto mašo bo priložnost za spoved. Med sveto mašo bo podelitev zakramenta bolniškega maziljenja, tistim, ki izpolnjujejo pogoje za prejem tega zakramenta (Spoved, huda bolezen ali starost). Vabim vas, da pripravite pecivo za druženje po sveti maši.