Oznanila za teden od 21.11. do 27.11.

MIKLAVŽEVANJE
2016-47-1Srečanje sv. Miklavža z otroci bo v naši župniji na predvečer njegovega godu, to je v ponedeljek, 5. 12. Sveti Miklavž nas obišče po sveti maši, ki je pri sv. Mariji ob 18. uri. Da bo za vsakega prijavljenega otroka pripravljen paket z lepo vsebino, se je potrebno prijaviti do 1. adventne nedelje, 27. novembra, v Martinovem kotu ali v času uradnih ur v župnijski pisarni. Cena miklavževanja za posameznega otroka je 8 EUR in se plača ob prijavi. Če kdo tega zneska ne bi mogel poravnati mi naj to sporoči in bomo našli ugodno rešitev.

ODPIRAMO MARTINOV KOT
20. novembra odpira svoja vrata tudi »Martinov kot«, zato ste lepo povabljeni, da se tam oglasite. G. Roman bo »usliševal« vaše želje. V martinovem kotu boste lahko dobili Marijanski koledar (2,50 €), Družinsko pratiko (5,50 €), listni koledar Družine… 2016-47-2V martinovem kotu boste lahko prijavili tudi otroke za Miklavževanje in po simboličnih cenah kupili knjige, ki so na voljo. Z odprtjem Martinovega kota vas obveščam, da bo tam mogoče po simboličnih cenah kupiti različne knjižice in knjige, ki samevajo na polici, pa bodo morda lahko lepo darilo vašim otrokom in vnukom, pa tudi prijateljem ob godu sv. Miklavža ali božičnih praznikih. Oglasite se in si izberite, seveda lahko tudi za vas, lepa duhovna branja za dolge zimske večere.

GOD SV. KATARINE
God sv. Katarine nas vabi k svetemu bogoslužju v njeno podružnico, tako k sveti maši v petek, na njen god, ob 10. uri in prav tako v nedeljo ob 10. uri k slovesni maši in zunanji slovesnosti ob godu naše sožupnijske zavetnice.

TEDEN IN NEDELJA KARITAS
2016-47-3V prihodnjem tednu bo v Sloveniji potekal Teden Karitas z naslovom V OBJEMU DOBROTE. Karitas bo z različnimi dogodki po vsej Sloveniji nagovarjala širšo javnost k dobrodelnosti s številnimi prireditvami. Najpomembnejši bosta srečanje prostovoljcev Karitas na Ponikvi in tradicionalni dobrodelni koncert Klic dobrote. Na prvo adventno nedeljo je tudi nedelja Karitas. To bo še posebej prazničen dan za številne prostovoljce, ki pomagajo pomoči potrebnim. Na nedeljo Karitas bomo v vseh župnijah, tudi v naši, zbirali namenske darove za pomoč družinam in posameznikom v stiski. Svoj dar ljudem v stiski boste lahko oddali tako, da boste kupili adventne venčke, ki jih bodo izdelali člani župnijske Karitas in posamezniki.

SVETI ADVENTNI ČAS
Po slovesnem prazniku Kristusa Kralja se v Cerkvi začenjajo intenzivne priprave na adventni čas – 27. novembra bo že prva adventna nedelja. Pomenljiv simbol adventa je adventni venec. Pa ne kakršen koli. Adventni venec je venec s štirimi svečami vijolične barve. Narejen je iz zelenja, kar predstavlja življenje. Je izključno okrogle oblike, kar simbolizira Boga in božjo neskončnost. Vse druge zadeve, ki bi jih ljudje želeli imenovati adventni venec, pa se zgoraj navedenim zahtevam odmikajo, lahko imenujemo le adventno okrasje.

Po zakramentu svetega krsta bo danes sveti Cerkvi pridružen Matic Vratanar.