Oznanila za teden od 21.12. do 27.12.

Leto Božjega usmiljenja: Na praznik Brezmadežne, 8. 12., smo vstopili v leto Božjega usmiljenja, ki bo trajalo do praznika Kristusa Kralja, 20. 11. 2016. Zunanje znamenje tega leta je posebej za to pripravljena zastava, ki smo jo izobesili v obeh župnijskih cerkvah. Bistvene poudarke leta usmiljenja bomo sproti sporočali, kdor pa želi izvedeti kaj več naj pobrska po spletnih straneh Cerkve na Slovenskem (http://katoliska-cerkev.si/).

Božična devetdnevnica: Pred božičnim praznikom poteka po sveti maši božična devetdnevnica. Obisk devetdnevnice je ena izmed priložnosti, da se primerno pripravimo na božič.

Bogoslužje na božič in na štefanovo: V božični praznik bomo vstopili z večerno sveto mašo, 24. 12. ob 18.00, pri sv. Mariji. 25. 12. bodo svete maše ob 0.00 pri sv. Martinu, ob. 8.00 pri sv. Mariji in ob 10.00 pri sv. Martinu. Na štefanovo bosta sveti maši ob 8.00 pri sv. Mariji in ob 10.00 pri sv. Katarini. V domu upokojencev zaradi obnavljanja jedilnice ne bo svete maše.

Betlehemska luč: Od večerne svete maše na sveti večer naprej bodo sveče na voljo v Martinovem kotu in v cerkvi sv. Marije. Cena je 2,5 €. Betlehemsko luč boste lahko prižgali pod daritvenim oltarjem.

Blagoslov konj: Na praznik prvega mučenca, svetega Štefana in na praznik samostojnosti, bo pred cerkvijo sv. Katarine, po sveti maši, blagoslov konj.

Koledniki: Po božiču bodo koledniki obiskovali domove. Prosim, da se tisti, ki ste zainteresirani za obisk, vpišete na seznam, ki je ob izhodu iz cerkve. Odgovornost za vse, kar je v zvezi s koledniki, je prevzel Mihael Hild. Koledniki bodo obiskovali domove med 27. in 29. 12.

Božične vizitke: Sodelavke Karitasa so izdelale božične vizitke, katere lahko dobite po nedeljski sveti maši pred cerkvijo Med tednom pa jih lahko dobite v prostorih Karitasa (Trg Franca Fakina 34). Gospem se za njihov trud iskreno zahvaljujemo.

Duhovni pogovori: Pod duhovni pogovor spada tudi tematika v zvezi z Božjo besedo in mašnimi nagovori. V dialoškem pogovoru lahko rešimo tudi marsikatero nejasnost, ki se večkrat pojavi zaradi napačno razumljene določene poteze ali določene trditve. Prosim, da me v zvezi s terminom pogovora predhodno pokličete po telefonu.

Blagoslovi domov: Na željo vernikov v dnevih po božiču do približno sredine januarja, obiskujem domove in jih blagoslavljam. Še posebej ste vabljeni, da po družinah opravite hišni blagoslov na sveti večer, na silvestrovo in na večer pred praznikom Gospodovega razglašenja. Kdor pa želi tudi blagoslov duhovnika, naj me, prosim, pokliče, da se dogovorimo za obisk.

Verouk: V tem in v naslednjem tednu ne bo verouka. Z veroukom bomo pričeli 4. 1. Starši in otroci naj zato še bolj zavzeto obiskujejo sveto mašo med božičnimi prazniki.

Adventna akcija: Otroci so pri verouku prejeli adventne koledarje, kjer v akciji »Otroci za otroke«, molijo in zbirajo denar za otroke v stiski. Škatlice z darovi naj prinesejo k sveti maši pri sv. Mariji na praznik Gospodovega razglašenja, 6. 1. ob 18.00. Darove naj položijo k jaslicam. Zaradi praktičnih razlogov starše naprošam, da kovance zamenjajo za bankovce.

Birmanske duhovne vaje: Dokončni datum duhovnih vaj za birmance je od 12. do 14. 2. 2016, v Aninem domu v Preboldu. Komur omenjeni termin ne odgovarja, se bo priključil drugi župniji.

Knjiga: V Martinovem kotu lahko dobite knjigo »Novo upanje po splavu«, ki jo je izdal zavod »Živim«.

Martinov list-246