Oznanila za teden od 21.3. do 27.3.

PRAZNIČNI DOGODKI

Obhajanje velikega tedna: V veliki teden smo vstopili s cvetno nedeljo. Od velikega četrtka do obhajanja velikonočne vigilije bodo obredi pri sv. Martinu. V velikonočni praznik bomo vstopili z velikonočno vigilijo, ki bo v soboto zvečer pri sv. Mariji in v velikonočnem jutru ob 5.00 pri sv. Martinu. Že ves postni čas spodbujajmo drug drugega k liturgičnemu obhajanju velikega tedna. Sveta maša velikonočne vigilije med katero bomo obhajali Gospodovo vstajenje je liturgija vseh liturgij. Vse župljane spodbujam, da se te liturgije zagotovo udeležite.

Blagoslov ognja in velikonočnih jedil:
ob 7.00 bo blagoslov ognja pri cerkvi sv. Martina
Jedila bomo blagoslavljali ob 13.30 (sv. Katarina), 14.30 (sv. Martin), 15.30 (sv. Marija) in ob 16.30 (sv. Martin). Pred obredi velikonočne vigilije ob 19.00 (sv. Marija).

ZAHVALE IN VOŠČILO

Zahvala v aktivnostih postnega časa: 40 dni brez alkohola in drugim pobudam Karitas, pripravam križevega pota in drugih akcij. Hvala vsem, ki ste se z odpovedovanjem trudili v postnem času, v solidarnosti z vsemi družinami in posamezniki, ki jih je življenje zaznamovalo s prekomernim uživanjem alkohola, drugih zasvojenosti, izgubo delovnega mesta in številnih raznovrstnih nadlog. Kristusova odrešitev preko križa nam je smerokaz in kažipot.
Zahvala vsem skupinam in posameznikom, ki po svojih močeh oblikujete bogoslužje in skrbite za nemoteno življenje župnijskega občestva.

V teh dneh vas duhovniki iz Laškega nagovarjamo in vabimo k doživljanju  velikonočne skrivnosti. Naš Gospodov vinograd sestavljate župnije Laško, Sv. Marjeta – Rimske Toplice, Sv. Miklavž nad Laškim, Trbovlje – sv. Marija in Trbovlje – sv. Martin. Prostran in obsežen, raznolik in skrivnosten je ta prostor. Prav vsi duhovniki: Peter, Jože, Klemen in Rok, ki prihajamo k vam, čutimo v sebi Gospodovo naročilo naj oznanjamo, da se je približalo božje kraljestvo. »V tvojem vstajenju, Kristus, se veselijo nebesa in zemlja. »(liturgično besedilo)
Ko bomo sedli k velikonočni  mizi ne pozabimo na pogovor z Nebeškim Očetom. Morda takole:

Dobri Bog,
v tem velikonočnem jutru se ti zahvaljujemo
drug za drugega in za vse dobro, kar nam daješ,
saj mnogi niso deležni te milosti.
Naj ob tej hrani doživimo veselje skupnosti.
Pomagaj nam,
da bomo vse dobrine uporabljali zmerno in
ob tem pomislili tudi na ljudi, ki trpijo.
Oče naš …

…………………….
V minulem tednu smo se poslovili od rajnih:
Lenart Pavla *1926, pogreb 17. 3. 2016
Klen Juraj *1943, pogreb 18. 3. 2016

Martinov list-259