Oznanila za teden od 23.11. do 29.11.

Katarinina nedelja: Na praznik Kristusa Kralja vesoljstva, 22. 11., v naši župniji obhajamo »Katarinino nedeljo«. Zahvaljujem se vsem, ki ste ob našem praznovanju na kakršen koli način pomagali.

Svetopisemska skupina: V torek, 24. 11. ob 18.45, bo redno srečanje svetopisemske skupine. Opogumite se in pridite vsi, ki še ne poznate vseh skrivnosti Svetega pisma.

Molitvena skupina: V četrtek, 26. 11. ob 18.45, bo pri sv. Martinu srečanje molitvene skupine.

Duhovne vaje za župnijske sodelavce: Duhovne vaje za župnijske sodelavce, bodo od 27. 11. do 28. 11. pri sv. Duhu nad Škofjo Loko. Duhovne vaje bomo pričeli ob 16.30. Za prevoz se organizirate sami, kdor pa želi lahko pride pred župnišče (sv. Martin) ob 15.00, da se razporedimo po avtomobilih. Obvezna oprema: Sveto pismo, pisalo, zvezek, posteljnina in brisače. Zaradi duhovnih vaj, v soboto, 28. 11., ne bo župnijske svete maše.

Obletnica ZPO: Na prvo adventno nedeljo, bomo obhajali 50-  obletnico začetka Zasavskega pastoralnega območja. Osrednja slovesnost bo na sv. Planini, ob 11.00. Sveto mašo bo vodil celjski škof, dr. Stanislav Lipovšek. Ta dan ne bo svete maše pri sv. Martinu.

Devetdnevnica v čast Brezmadežni: Od 29. 11. do praznika Brezmadežne bo v sklopu svete maše potekala devetdnevnica. To pomeni, da bo devetdnevnica tako pri sv. Martinu, kot pri sv. Mariji.

Teden Karitasa: Vsako leto v tednu pred prvo adventno nedeljo obhajamo teden Karitasa. Letos nosi naslov »V službi človekovega dostojanstva«. Glede razporeda dogajanja se pozanimajte v medijih.

Adventni venčki: Sodelavke Karitasa bodo do prihodnje nedelje izdelale adventne venčke. Venčke lahko dobite pred cerkvijo.

Duhovni pogovori: Za pomoč in pogovor sem vam na voljo po predhodnem dogovoru. Pod duhovni pogovor spada tudi tematika v zvezi z Božjo besedo in mašnimi nagovori. V dialoškem pogovoru lahko rešimo tudi marsikatero nejasnost, ki se večkrat pojavi zaradi napačno razumljene določene poteze ali določene trditve. Prav tako lahko razjasnimo vprašanja v zvezi z liturgičnimi držami. Prosim, da me v zvezi s terminom pogovora predhodno pokličete po telefonu.

Koledarji: V Martinovem kotu, v župnišču in v cerkvi sv. Marije sta na voljo Marijanski koledar (2 €) in Družinska pratika (5,50 €).