Oznanila za teden od 23.5. do 29.5.

– Prejšnjo nedeljo ste darovali pri sv. Martinu 270,28 € in pri sv. Katarini 54,04 €. Skupaj 324,32 €. Bog povrni!

– Danes je za našo župnijo praznik, ker obhajamo slovesnost prvega svetega obhajila. Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem, ki ste pripomogli, da je bila današnja slovesnost Bogu v čast in slavo, nam pa v zveličanje. V prvi vrsti gre zahvala staršem, ki ste s svojim zgledom prvi kateheti svojim otrokom. Hvala Simoni Jan, ki je pri verouku poučevala večino prvoobhajancev. Hvala vsem, ki so očistili cerkev in jo okrasili. To so storili v glavnem starši prvoobhajancev, pod budnim očesom gospe Mateje Medved.

– Noč iz petka na soboto med 27. in 28, majem bo t.i Grozdetova noč. Iz Mirne v Zaplaz bo nočno romanje mladih. V Zaplazu bo vso noč program, pred dopoldanskim prenosom relikvij bl. Lojzeta Grozeta v romarsko cerkev na Zaplazu. Na molitveno bdenje so vabljeni mladi iz vse Slovenije. Prijave za našo župnijo zbira Maja Žibret.

–  Danes, ob 15.00, bo zunanja slovesnost ob 5.  obletnici razglasitve celjske škofije. Gospod škof vabi, da se slovesnosti udeležimo v čimvečjem številu.

– V ponedeljek, 23. 5., po sveti maši, bo srečanje svetopisemske skupine.

– V ponedeljek, 30. 5., po sveti maši, bo srečanje Molitvene zveze za duhovne poklice.

– V torek, 31. 5. bomo zaključili šmarnično pobožnost. Na koncu svete maše bodo pete litanije Matere Božje in blagoslov z Najsvetejšim. Prvi trije z največ zbranimi šmarničnimi sličicami bodo prejeli nagrado.

– V torek, 31. 5., po sveti maši, bo seja Župnijskega pastoralnega sveta.

– V petek, 3. 6., po sveti maši bo sestanek za starše vseh veroučencev. Zopet bo z nami prof. Stanka Hojnik.

– Z veroučnim letom bomo zaključili v nedeljo, 5. 6. pri sveti maši, ob 10.00. Kdor še ni oddal spričevala naj to stori čimprej. Otroci naj si uredijo delovne zvezke in liturgične zvezke, da bodo pripravljeni za pregled kateheta.

– Na binkoštni praznik, 12. 6. ob 15.00, bo v župnijski cerkvi srečanje bolnikov. Med sveto mašo bo možnost za prejem bolniškega mazljenja. Prav tako bo pred sveto mašo možnost prejema zakramenta sprave. Kdor želi k spovedi izven spovednice, naj mi to sporoči. Prosim, da vsak po svojih močeh prispeva za prevoz bolnikov v cerkev in za pogostitev po sveti maši.