Oznanila za teden od 24.11. do 30.11.

Sveta maša 24. 11.: V ponedeljek, 24. 11., pri sv. Martinu ne bo svete maše.

Molitvena skupina: V torek, 25. 11. ob 18.45, bo pri sv. Martinu srečanje molitvene skupine.

Duhovne vaje za župnijske sodelavce: Od 28. 11. do 30. 11. bodo pri sv. Duhu nad Škofjo Loko potekale duhovne vaje za župnijske sodelavce. Cena na osebo je 50 €. Dolg poravnamo gostiteljicam, sestram uršulinkam. Duhovne vaje bomo pričeli z večerjo, ob 19.00. Za prevoz se organizirate sami, kdor pa želi lahko pride pred župnišče (sv. Martin) ob 17.00, da se razporedimo po avtomobilih. Obvezna oprema: Sveto pismo, pisalo, zvezek, posteljnina in brisače.

Devetdnevnica v čast Brezmadežni: Od 29. 11. do praznika Brezmadežne bo v sklopu večerne svete maše potekala devetdnevnica. To pomeni, da bo devetdnevnica tako pri sv. Martinu, kot pri sv. Mariji.

Teden Karitas: Vsako leto v tednu pred prvo adventno nedeljo obhajamo teden Karitas. Letos nosi naslov »V družini sem doma«. Glede razporeda dogajanja se pozanimajte v medijih.

Adventni venčki: Sodelavke Karitasa bodo do prihodnje nedelje izdelale adventne venčke. Venčke lahko kupite po ceni 8 €.

Duhovni pogovori: Za pomoč in pogovor sem vam na voljo po predhodnem dogovoru. Pod duhovni pogovor spada tudi tematika v zvezi z Božjo besedo in mašnimi nagovori. V dialoškem pogovoru lahko rešimo tudi marsikatero nejasnost, ki se večkrat pojavi zaradi napačno razumljene določene poteze ali določene trditve. Prav tako lahko razjasnimo vprašanja v zvezi z liturgičnimi držami. Prosim, da me v zvezi s terminom pogovora predhodno pokličete po telefonu.

Koledarji: V Martinovem kotu, v župnišču in v cerkvi sv. Marije so na voljo listni koledar (0,50 €), Marijanski koledar (2 €) in Družinska pratika (5,50 €).

Prejemanje obhajila: Večina prejema obhajilo spoštljivo in tako kot je predpisano. Nekateri, posebej tisti, ki prejemate obhajilo na usta, zagrabite hostijo z zobmi, kar ni dovoljeno. Prav tako marsikdo z jezikom oblizne tistega, ki obhaja. Prosim, da res premislite in se pozanimate, kako se pravilno pristopa k obhajilu. Prav tako se nekateri po prejetem obhajilu obračate navznoter in s tem onemogočate pristop tistim, ki so za vami.