Oznanila za teden od 24.11. do 30.11.

– MIKLAVŽ zbira prijave za obdaritev otrok. Zbira jih samo do nedelje KRISTUSA KRALJA – to je 23. 11. Potem Miklavža ne bo več in ne bo mogoča ne prijava in ne darila!! Prispevek za prvega otroka je 15€, za drugega 13€.

– Pri podružnici Svetem Marku bo v nedeljo 30. 11. ob 15.00 blagoslov obnovljene kapelice. Vabljeni k blagoslovu. Hkrati zahvala vsem, ki ste imeli skrb za znamenja in obnovitvena dela. Bog Vam povrni. 

– Prosim za zelenje s katerimi bodo otroci pletli adventne venčke. Prinesite v staro župnjišče, kjer je igralnica. Hvala.

– Prihodnjo nedeljo bomo praznovali zavetnico podružne cerkve Sveto Katarino. Prosim za čiščenje svetišča in dobrote za skupno druženje po sveti maši. Bog povrni.

– V soboto, 29. 11. začenjamo z devetdnevnico, kot poglobljeno pripravo na praznovanje praznika Brezmadežnega spočetja Device Marije. Vabljeni k obisku bogoslužja in aktivnemu sodelovanju pri tem.
 
– V mesecu decembru bodo svete maše samo zvečer, razen prve dni v mesecu, ko bodo tudi zjutraj, kot običajno. 

– Prav tako je pred nami “TEDEN KARITASA”. Na radiu KUM bo v sredo kontaktna oddaja v katero se boste lahko vključili preko telefona: 03/56-30-300 ali 56-30-303 in darujte svoj dar tistim, ki ga potrebujejo. Kontaktna oddaja bo potekala od 10.00 do 11.00.


To leto je leto svetega Pavla. Drugo leto bo leto Evharistije. Sveti Pavel je pričeval za Evharistijo – živega Kristusa med nami pod podobo Kruha. V naši župniji bo v “Glasu župnije” kot pomoč vam vernikom naveden citat in odlomek nedeljske Božje besede, da se boste z NJO srečali in o NJEJ razmišljali skupaj s svetim Pavlom. Takšna priprava na nedeljo  bo vir moči za vsakdanje življenje. Vaš odnos z Jezusom bo pristnejši.   

Nedeljska božja beseda    Mt 13, 33-37                    
“Pazíte in bedite in molite, ker ne veste, kdaj pride ta čas! Tako bo kakor s človekom, ki je zapustil svoj dom in šel na potovanje. Svojim služabnikom je izročil oblast, vsakemu svoje opravilo, vratarju pa je naročil, naj bedi. Bodite torej budni, ker ne veste, kdaj pride hišni gospodar – zvečer, opolnoči, ob petelinjem petju ali ob zori – da vas ne najde spečih, če pride nenadoma. Kar pravim vam, pravim vsem: Bodite budni!”