Oznanila za teden od 25.2. do 3.3.

Molitvena skupina: Srečanje molilcev za duhovne poklice bo v torek, 26. 2., po sveti maši.

Postni čas: Poleg tradicionalno–mesnih postnih odpovedi predlagam, da se odločimo tudi za kakšno postno akcijo v duhu tretjega tisočletja. V zvezi s tem vabim, da se na ravni župnije vsak posameznik vsaj enkrat v tednu odpove televiziji in internetu.

Križev pot: Postna pobožnost poteka v župnijski cerkvi, ob petkih ob 17.30 in ob nedeljah ob 9.30. Ob petkih bodo križev pot oblikovale posamezne župnijske skupine. Razpored skupin: 1. 3. karitas, 8. 3. veroučenci, 15. 3. bralci, 22. 3. svetopisemska skupina, 29. 3. župnijski pastoralni svet (ob 15.00).

Obletnica misijona: Danes, 24. 2., mineva eno leto odkar smo začeli z župnijskim misijonom z naslovom »Spreobrni se in veruj evangeliju«. Zato letošnji postni čas obhajamo v znamenju obletnice misijona. Tudi v postni aranžma, ki je pod oltarjem je vključen logotip misijona. Vabim vse, ki ste se misijona udeležili, da razmislite, kakšne so spremembe v vašem življenju leto dni po tem dogodku.

Priložnost za spoved: Za starše in otroke bom posebej na voljo za spoved v soboto, 2. 3. ob 10.00. Redno pa je priložnost za spoved vsak dan, pol ure pred sveto mašo. Kdor želi spoved ali duhovni pogovor izven navedenih terminov, naj me, prosim, pokliče.

Prvi dnevi v tednu: Posebej opozarjam na prvi petek, ko se posvečamo Jezusovemu Srcu in prvo soboto, kjer se posvečamo Marijinemu Srcu. Kdor želi ob prvem petku obisk na domu, naj mi to sporoči.

Knjige: V Martinovem kotu lahko dobite knjige in kataloge knjig, katere je izdala založba Emanuel.

Drže pri čaščenju Najsvetejšega: Kakor pri sveti maši, tudi pri čaščenju Najsvetejšega duhovnik predstavlja Kristusa »in persona Christi«. To pomeni, da v trenutku prihoda v cerkev ljudje vstanejo. Ko duhovnik izpostavi Najsvetejše ljudstvo kleči. Glede na to, da je včasih zaradi časovne dolžine izpostavitve težko klečati, je mogoče zaradi večje zbranosti častiti Najsvetejše tudi sede. Vsekakor pa je potrebno klečati med obredom blagoslova. Ko duhovnik po blagoslovu Najsvetejše deponira v tabernakelj ljudstvo vstane (kar je v Trbovljah za enkrat še tuje) in stoji dokler duhovnik ne odide v zakristijo. Od takrat naprej lahko ljudstvo sedi.