Oznanila za teden od 25.9. do 1.10.

Martinov list v PDF obliki

AKTUALNI POUDARKI
* Molitvena skupina pri sv. Martinu ima mesečno srečanje v četrtek, 28.9. po večerni maši.

ŽUPNIK SPOROČA
* Lepo se zahvaljujem vsem, ki ste se potrudili in pripravili prostor, dobrote in poskrbeli za dobro vzdušje v Retju ob nedelji sv. Križa.
* V nedeljo, 1. oktobra, bo pri obeh mašah darovanje okrog oltarja.

SVETOPISEMSKA SKUPINA
Svetopisemska skupina vabi k druženju ob svetem pismu v torek, 26. septembra, ob 19. 45 v veroučni učilnici pri sv. Martinu. Vabljeni tudi novi svetopisemski člani in članice.

Molitvena pobuda 40 dni za življenje
40 DNI ZA ŽIVLJENJE je mednarodna ekumenska pobuda molitve in posta, ozaveščanja lokalne javnosti in miroljubnega bdenja pred abortivno kliniko z namenom izprositi milost prenehanja umetnega splava v svojem kraju. Molitev bo potekala tudi v Trbovljah pred bolnišnico 40 dni vsak dan med 8. in 10. uro. Začetek bo v sredo, 27. septembra.

DNEVI CELODNEVNEGA ČEŠČENJA
V naših župnijah imamo vsako leto prve tri dni v oktobru celodnevno češčenje Najsvetejšega. 1. 10. bo češčenje pri sv. Martinu, 2. 10. pri sv. Katarini in 3. 10. pri sv. Mariji. V ta namen bodo v cerkvah pripravljeni listi, kamor se vpišite posamezniki ali skupine pod navedeno uro, ki jo nameravate posvetiti češčenju Najsvetejšega. Poskrbimo, da Jezus v cerkvi ne bo sameval. Dneve češčenja bomo vsakič začeli s sveto mašo ob 10. uri in zaključili s petimi litanijami in sveto mašo ob 19. uri. V nedeljo bo večerno mašo daroval tukajšnji rojak, g. Janez Rus.

SVETOPISEMSKI MARATON
Prvo soboto v oktobru, 7. 10. 2017, bo v župniji sedaj že tradicionalni Trboveljski mali svetopisemski maraton. Začeli bomo s sv. mašo ob 7. uri, zaključek branja pa bo isti dan ob 21.00, ko se bomo spomnili Marije in bomo zapeli slovesne Litanije Matere Božje, kar bo tudi slovesen zaključek praznika božje besede. Vabimo vas, da se na seznamu, ki visi pod korom, vpišete za branje in da k temu povabite še svoje domače, prijatelje in znance!

POPOLDANSKO ROMANJE NA BREZJE
V nedeljo, 8. oktobra, ste vabljeni na popoldansko romanje na Brezje. Odhod avtobusa bo ob 13. uri izpred cerkve sv. Martina. Po romarskem bogoslužju na Brezjah se bomo podružili še ob obedu v gostišču Ančka v Šenčurju. Cena prevoza in večerje je 18 €. Prijave s takojšnjim plačilom zbiram v župnijski pisarni.

Po zakramentu svetega krsta je bil sveti Cerkvi in našemu občestvu pridružen Tian Lovše.

Oklic zaročencev
Zakrament sv. zakona želita prejeti:
Andrej Savšek, ing. strojništva, roj. 21. 10. 1990 v Ljubljani, sin Janeza in Marije roj. Zavrl, biva Mala Kostrevnica 10a, župnija Šmartno pri Litiji
in
Jerneja SENČAR, mag. logistike, roj. 5. 8. 1986 v Trbovljah, hči Marjana in Karoline roj. Zorko, biva Čeče 48, župnija Trbovlje.

NAŠI POKOJNI
V tem tednu smo se poslovili od naše zveste faranke Antonije BIZJAK (Knezdol 40). SPOMNIMO SE JE V MOLITVI!

ROŽNOVENSKA POBOŽNOST V OKTOBRU
Mesec oktober nas vabi k poglobljeni molitvi rožnega venca. Skupaj bomo to molitev molili pred izpostavljenim Najsvetejšim pol ure pred večerno sveto mašo in sicer pri sveti Mariji ob ponedeljkih in torkih, pri svetem Martinu pa v STRANSKI KAPELI ROŽNOVENSKE MARIJE vsak četrtek in petek, prav tako pol ure pred večerno mašo!! Lepo povabljeni!

SVETNIK TEDNA
Hieronim se je rodil okoli leta 345 v mestu Stridon na meji z Dalmacijo, južno od črte Akvileja-Emona, morda na sedanjih slovenskih tleh. Imel je čudovit spomin in izreden dar za učenje jezikov. Proti koncu rimskih študij se je vpisal med katehumene in na velikonočno vigilijo leta 366 ga je papež Liberij krstil. Leta 370 je šel v Oglej, kjer se je pridružil občestvu, v katerem so prebirali Sveto pismo in razpravljali o bogoslovnih vprašanjih. Pot ga je zanesla v Antiohijo, kjer se je učil grščine in hebrejščine ter se poglabljal v študij Svetega pisma. Leta 379 se je dal posvetiti za duhovnika. Leta 382 je prišel v Rim in papež Damaz ga je izbral za tajnika. Spoznal je njegovo učenost in spodbudil ga je, naj predela neustrezni latinski prevod Svetega pisma. V Betlehemu je dokončal svoje življenjsko delo – prevod Svetega pisma Stare zaveze iz hebrejščine in aramejščine. Delal je do zadnjega, k večnemu počitku je odšel 30. septembra, najverjetneje leta 420.