Oznanila za teden od 26.1. do 1.2.

Nedelja Svetega pisma: Danes obhajamo 26. nedeljo Svetega pisma, ki jo vsako leto obhajamo zadnjo nedeljo v mesecu januarju. Ob tem lahko razmislimo, kakšno mesto zavzema Sveto pismo v našem življenju? Branje in premišljevanje Svetega pisma je temelj krščanskega življenja. Kdor bere Božjo besedo lahko pričakuje, da bo slišal Božji glas. Kdor pa ima Sveto pismo samo zato, da z njega briše prah, ne more reči, da je kristjan. Sloviti prevajalec Svetega pisma sv. Hieronim je zapisal: »Kdor ne pozna Svetega pisma, ne pozna Kristusa.« Konkreten predlog za poglobitev poznavanja skrivnosti Svetega pisma je vključitev v svetopisemsko skupino.

Adventna akcija: V adventni akciji »Otroci za otroke« ste darovali 405,57 €. Med vrnjenimi škatlicami sta bili dve prazni. Največja vrednost v eni izmed škatlic je bila 40 €, najmanjša pa 0,20 €. Bog povrni!

Blagoslovi: V preteklem tednu sem zaključil z blagoslavljanjem domov. Vsem želim, da bi z družinsko molitvijo krepili blagoslov nad družinskimi člani. Vsem, ki ste mi namenili darove, se iskreno zahvaljujem.

Molitvena skupina: V torek, 27. 1. ob 18.45, bo v prostorih Karitasa (sv. Martin) srečanje molitvene skupine.

Januarski večeri: Pred nami je še zadnji sklop Januarskih večerov  z naslovom »Veselje evangelija v družini«. Zadnji predavanji bosta v petek, 30. 1. in v soboto, 31. 1.

Ekumenska osmina: Danes je zadnji dan molitvene osmine za edinost kristjanov naslovom »Jezus je rekel Samarijanki: Daj mi piti« (Jn 4, 7).

Novi župnijski pastoralni svet: 16. 4. poteče petletni mandat dosedanjemu župnijskemu pastoralnemu svetu. Volitve v novi župnijski pastoralni svet bodo 1. 3. 2015. Način volitev bomo določili v naslednjih tednih. Vse vabim k molitvi, da bi modro izbrali nove člane ŽPS.

Pogovori: Vse vabim na pogovor o kakršni koli temi, ki je v povezavi z duhovnim življenjem. Posebej vabim na pogovor tiste, ki si prizadevate, da bi bil Gospod središče vašega življenja.