Oznanila za teden od 26.11. do 2.12.

Skupaj s škofom v leto vere: Ker je bil naš ordinarij zastopnik Slovenske škofovske konference na škofovski sinodi o novi evangelizaciji, ki je potekala oktobra v Rimu, bomo skupaj z njim vstopili v leto vere danes, 25. 11. ob 15.00, v celjski stolnici.

Teden karitas: Ta teden bo posvečen karitasu. Vrhunec dogajanja bo v sredo, 28. 11., ko bo na Ponikvi ob 11.00 molitvena ura, ob 12.00 pa sveta maša. Ob 16.00 in ob 19.00 pa bo v celjski dvorani Golovec potekal tradicionalni dobrodelni koncert. Prihodnjo nedeljo bo ena tretjina mašne nabirke namenjene za potrebe karitasa.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 26. 11., po sveti maši. Tisti, ki še imate predsodke, se jih znebite in se nam pridružite.

Molitvena skupina: Srečanje bo v torek, 27. 11., po sveti maši.

Devetdnevnica v čast Brezmadežni: Od 29. 11. do praznika Brezmadežne bo v sklopu svete maše potekala devetdnevnica.

Duhovne vaje za župnijske sodelavce: Duhovne vaje za župnijske sodelavce bodo v Domu duhovnih vaj v Nazarjah od sobote, 1. 12. od 9.00, do nedelje, 2. 12. do kosila. Danes je zadnji dan za prijavo.

Spovedovanje: Zadnja sobota v mesecu je namenjena spovedovanju otrok in staršev. Ker bom to soboto na duhovnih vajah, bo spovedovanje v soboto, 8. 12. ob 11.00. Izven tega časa pa sem na voljo za spoved vsak dan pol ure pred sveto mašo. Če bi kdo želel opraviti spoved tudi izven teh terminov, se lahko o tem dogovorimo po telefonu.

Primarni sakralni objekti v Zasavju: Takšen je naslov knjige avtorja Gregorja Jermana, ki je bila izdana vzporedno z istoimensko razstavo, ki je bila tekom letošnjega poletja v muzeju Trbovlje. Iz muzeja smo dobili knjige, v katerih so osnovni podatki o župnijah in cerkvah v Zasavju. Knjige so na voljo v Martinovem kotu. Cena je 15 €.

Pratika in Marijanski koledar: Na voljo je Družinska pratika po 5 € in Marijanski koledar po 2 €.

Mašni nameni: Nekateri ste glede darovanja mašnih namenov zelo vestni, za kar smo vam zelo hvaležni. Ker pa ste takšni v manjšini, se večkrat zgodi, da župnija ostane brez mašnih namenov. Če bi vsak nedeljnik v celem letu daroval vsaj dva mašna namena, bi bilo le teh dovolj, tako pa breme pade na manjšino. Če ne bo dovolj mašnih namenov, bo zopet potrebno zmanjšati število svetih maš, kar v praksi pomeni, da bo ob nedeljah ena sveta maša manj, med tednom pa bo sveta maša, glede na število mašnih namenov.