Oznanila za teden od 26.3. do 1.4.

Materinski dan: Ker je danes materinski dan, dobijo gospe pri svetih mašah v župnijski cerkvi spominska darila, ki so jih izdelale sodelavke karitas. Otroci so svoje izdelke že odnesli svojim materam. Bog povrni!

Svete maše med tednom: Ko se prestavi ura na poletni čas, prestavimo tudi svete maše med tednom. Tako bo od tega tedna naprej sveta maša ob 19.00.

Molitvena skupina: V torek, 27. 3., po sveti maši bo srečanje molitvene skupine.

Pobožnost križevega pota: Vsak petek in nedeljo (danes zadnjič, ker je naslednja cvetna) molimo pred sveto mašo križev pot. V petek, 30. 3. ob 18.30, pripravljata križev pot Karitas in svetopisemska skupina.

Postno čiščenje: V soboto, 31. 3. ob 9.00, bo postno čiščenje župnijske cerkve in njene okolice. Z udeležbo pokažimo, da naša notranja lepota odseva tudi na zunanjost cerkve in okolice.

Delavnica butar: Veroučenci ste v soboto, 31. 3. ob 9.00, vabljeni k izdelovanju butar v nove prostore župnijske karitas. Prosim, da s seboj prinesete tudi zelenje in cvetje.

Nabirka za cvetje: Prihodnjo nedeljo bo pod oltarjem pripravljena košara, v katero lahko prispevate denar, ki je namenjen za krašenje cerkve. To je enkratna nabirka, ki zadostuje za celo leto.

Blagoslov velikonočnih jedil: Ker bomo ob letošnji veliki noči uvedli novost, v zvezi s tem že sedaj podajam pojasnilo. Ker je liturgična slovesnost velikonočne vigilije osrednja slovesnost v vsem Cerkvenem letu, ste vsi vabljeni, da se udeležite tega slavja. Po vigiliji pa bo blagoslov velikonočnih jedil. Če se kot družina udeležimo velikonočne vigilije, kjer smo navzoči pri vstajenjskem bogoslužju, je prav, da velikonočno veselje iz cerkve ponesemo domov in ga delimo tudi ob družinski mizi. Zato je najbolj primeren čas blagoslova jedil po velikonočni vigiliji. Velika sobota je posvečena češčenju Jezusa v Božjem grobu, zato kopičenje blagoslovov jedil grobo posega v spokojnost velike sobote. Za tiste, ki pa se velikonočne vigilije ne morete udeležiti, bodo na veliko soboto na voljo trije blagoslovi: v župnijski cerkvi ob 14.00 in ob 16.00, ter pri sv. Katarini ob 15.00.

Oratorij: Med 1. in 6. julijem bo v naši župniji potekal oratorij. Na oratorij ste vabljeni otroci iz obeh župnij v Trbovljah. Prijavite se v župnišču ali pri voditeljici oratorija, Maji Žibret.