Oznanila za teden od 27.5. do 2.7.

Šmarnična pobožnost: Med tednom poteka šmarnično branje takoj po sveti maši. Danes bodo šmarnice ob 17.00 pri Pangeršičevi kapeli. Zaključek šmarnic pa bo v petek, 31. 5., s petimi Marijinimi litanijami.

Srečanje staršev nekdanjih birmancev: V ponedeljek, 27. 5. po sveti maši, bo srečanje za starše nekdanjih birmancev, kar najbolj vključuje tiste starše, katerih otroci so lansko leto pristopili k birmi. Vabljeni pa ste tudi tisti, ki ste imeli otroke pri birmi že v preteklih generacijah. Vodilo srečanja naj bo vprašanje: »Ali se zavedamo kakšno bo duhovno stanje župnije v prihodnjih dveh desetletjih?«

Molitvena skupina: Redno mesečno srečanje molitvene skupine za duhovne poklice bo v torek, 28. 5., po sveti maši. Ker je iz molitvene skupine odšlo nekaj članov ste v skupino vabljeni novi člani. Edini pogoj za vključitev v skupino je, da prihajate redno na naša mesečna srečanja. V primeru, da se srečanja ne morete udeležiti, pa to sporočite Mihi Hildu ali v župnišče.
Sveto Rešnje Telo in Kri: V četrtek, 30. 5., bomo obhajali slovesni zapovedani praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi. Vsaka sveta maša je praznik daritve Jezusa Kristusa pod podobo kruha in vina. Tega pa se še posebej spominjamo na praznik Svetega Rešnjega telesa in Krvi. Prosim, če lahko za procesijo z Najsvetejšim pripravite štiri oltarje naslednje župnijske skupine: karitas, molitvena skupina, pevci in župnijski pastoralni svet.

Zaključek veroučnega leta: Veroučno leto bomo zaključili v nedeljo, 2. 6., s sveto mašo ob 10.00. Zadnje ure verouka bodo namenjene preverjanju znanja in pregledovanju delovnih in liturgičnih zvezkov. Kdor še ni oddal spričevala naj ga prinese k verouku.

Oratorij: Med 1. in 5. 7. bo v naši župniji potekal oratorij, ki je namenjen otrokom iz obeh Trboveljskih župnij. Prosim, da se prijavite v župnišču ali pri Maji Žibret, ki je prevzela odgovornost za vodenje oratorija. Prijavnice bodo veroučenci prejeli skupaj s spričevalom. Prispevek je 17 € za vsakega udeleženca.

Romanje župnijskih sodelavcev: Romanje bo v soboto, 8. 6. Naš osrednji cilj bo Oglej. Leta 811 je cesar Karel Veliki določil reko Dravo za mejno reko med metropolijama Oglej in Salzburg. Današnje slovensko ozemlje je tako v večini pripadlo oglejski metropoliji. Ta meja je ostala nespremenjena do jožefinskih reform leta 1788. Za romanje se lahko prijavite v Martinovem kotu ali v župnišču. Zadnji rok za prijavo je 2. 6. Cena je 10 € za osebo, za družine pa 20 €.