Oznanila za teden od 29.12. do 4.1.

Zahvala: Vsem, ki ste pripravili cerkev in postavili jaslice v obeh župnijah se v imenu vseh Trboveljčanov, iskreno zahvaljujem.

Blagoslov domov: Od božiča dalje obiskujem domove (tistih, ki ste se letos na novo prijavili) in jih blagoslavljam. Obisk duhovnika in blagoslov doma je tudi priložnost, da se župljani z župnikom srečate in prijateljsko pogovorite. Če se srečamo samo v cerkvi in v župnišču, lahko to včasih izpade preveč uradno.

Koledniki: 29. in 30. 12. bodo po Trbovljah, v okviru Trikraljevske akcije, hodili koledniki in na vaših domovih zbirali denar za otroke v misijonskih deželah. Za podrobne informacije se obrnite na odgovorno osebo, Miho Hilda.

Prvi dnevi v tednu: Posebej opozarjam na prvi petek, ko obiskujem tiste, ki ne morejo v cerkev. Če kdo ve, da bi še kdo želel obisk duhovnika naj mi to, prosim, sporoči.

Verouk: Z rednim veroukom bomo pričeli v ponedeljek, 5. 1. Starši in otroci naj pridejo k sveti maši na praznik Gospodovega razglašenja, 6. 1. ob 18.00, k sv. Martinu. K jaslicam naj položijo darove, ki so jih zbirali v adventni akciji »Otroci za otroke«.

Božični koncert: V soboto, 10. 1. ob 16.00, bo v cerkvi sv. Martina božični koncert. Na koncertu bo nastopal otroški cerkveni pevski zbor »Gospodova rosa«. Koncert bo v sodelovanju s starši in glasbeno šolo Trbovlje. Naslov koncerta je »Jezus, pridi in nas reši«.

Blagoslov otrok: V nedeljo, 11. 1., na praznik Jezusovega krsta, bo med sveto mašo, ob 10.00, blagoslov otrok.

Možnost za pogovor: Vsake toliko časa opomnim, da sem na voljo za pogovor, še posebej v zvezi z duhovnim življenjem. Služba duhovnika je predvsem v tem, da je spremljevalec zaupanih mu ljudi na duhovnem področju. Gotovo je, da se med sveto mašo ne da odgovoriti na vsa vprašanja, ki zadevajo krščanstvo in krščansko duhovnost. Na voljo sem vam za vsa vprašanja, ki se tičejo duhovnega življenja. Prosim, da me prej pokličete, da se za pogovor dogovorimo.

Ludvik: G. Zvone Podvinski, mi je sporočil, da mu je neka gospa ob Martinovih dnevih dejala, da naj pozdravi nečaka Ludvika na Švedskem. Rekla je, da je njegova edina še živeča teta. Na prošnjo g. Zvoneta prosim, da se omenjena gospa zglasi v župnišče ali me pokliče, ker bi nečak Ludvik z njo rad navezal stike.