Oznanila za teden od 30.10. do 5.11.

AKTUALNI POUDARKI
• V torek bomo sklenili oktobrski mesec rožnega venca.
• V torek po maši ima srečanje molitvena skupina pri sv. Mariji.
• V petek, 3. 11., bom obiskoval naše bolnike na domu.

VSI SVETI
Ob prazniku vseh svetnikov ste še posebno vabljeni k dopoldanskim svetim mašam. Popoldne, ob 13.30, bodo v cerkvi sv. Martina molitve za rajne z božjo besedo in litanijami vseh svetnikov. Ob 15. uri pa se bomo zbrali na pokopališču in blagoslovili grobove ter molili za rajne. Ob 18. uri ste povabljeni k sv. Martinu, kjer bosta rožni venec in spomini naših rajnih. Do konca meseca še lahko v nabiralnik pri sv. Martinu ali meni osebno oddate v kuverti čitljivo zapisane podatke o vaših pokojnih za katere želite, da se jih ob rožnem vencu na večer vseh svetih posebej imenuje in se jih posebej spomnimo. Višina daru, ki ga priložite k namenu, ni določena, temveč je vaš dar prostovoljen. Na dan vernih duš bomo po maši ob 10. uri odšli na staro pokopališče, kjer bomo blagoslovili grobove in molili za rajne.

Premik ure
Ker smo premaknili urine kazalce na zimski čas, ne pozabite na to, da s tem premikamo tudi ure večernih maš na 18. uro, jutranje svete maše ob sredah in sobotah pa bodo v zimskem času ob 8.00. Prav tako se s tem prestavijo termini večernih skupin.

MARTINOVI DNEVI
Kot že nekaj zadnjih let, bomo tudi letos farnega zavetnika, sv. Martina, počastili z Martinovimi dnevi. V petek, 10. 11. 2017, prihajajo med nas pevke in pevci Mešanega pevskega zbora “Lojze Bratuž”, ki prihaja iz zamejstva, in sicer iz Gorice. Zbor nosi ime po glasbeniku Lojzetu Bratužu, ki je v dobi fašizma svojo ljubezen do slovenske pesmi plačal z življenjem, letos pa mineva 70 let od njegove smrti. Lojze Bratuž je tudi pomemben slovenski cerkveni skladatelj. Pevke in pevci bodo v petek, 10. 11., izvedli koncert po sveti maši, torej ob 18.30. Vljudno vabljeni in povabite še koga!
Na sam praznik, 11. 11., bo ob 18.30 v župnijskem domu predstavitev knjige Franceta M. Dolinarja z naslovom VI STE LUČ SVETA, v kateri želi avtor na naši življenjski poti nekatere izjemne osebnosti predstaviti kot zgled svetosti. Nekateri so svojo zvestobo Kristusu v veri sovražnem okolju potrdili z darovanjem življenja. To so mučenci. V življenju in delovanju drugih (spoznavalci) pa je okolica prepoznala posebno Božje delovanje in so se od tega sveta poslovili v sluhu svetosti. V knjigi Vi ste luč sveta so predstavljeni samo tisti Božji služabniki, ki so bili rojeni v širšem slovenskem prostoru ali so živeli in delovali med Slovenci.
V nedeljo pa bo ob 10.00 s slovesno sveto mašo vrhunec praznovanja. Vabljeni v kar največjem številu!

ZAHVALNA NEDELJA
Na zahvalno nedeljo bomo obhajali zahvalo bogoslužje tudi v Retju ob 16. uri. Ob zahvalni nedelji se zahvaljujem vsem sodelavcem, ki skrbite za župnijo in zame, vsem nositeljem pomembnih funkcij v župniji, članom Karitasa in ŽPS. Zahvalna nedelja je dan, ko se Bogu zahvaljujemo drug za drugega in za naše skupne darove. V ta namen ste povabljeni, da na zahvalno nedeljo k daritvenemu oltarju položite svoje darove, ki so sad zemlje in dela naših rok, za katere se vam zahvaljujem že vnaprej. Seveda pa sporočam, da bom del tega kar boste prinesli k oltarju izročil tudi Karitasu, kjer bodo izročeno koristno porazdelil prosilcem.
Pri sveti maši bo darovanje potekalo okrog oltarja.

Pojdimo zdravi med ljudi
Prihajamo v čas, ko bo zaznati več prehladov in dihalnih obolenj. Zato vas zelo naprošam, da v tem času iz zdravstvenih razlogov, olike in iz pozornosti do drugih, pa tudi iz spoštovanja do božje službe, ne prihajate k bogoslužju, če ste bolni. Gotovo nikomur ni prijetno, da ti nekdo celo mašo kašlja, kiha in smrka za ovratnik. Ob tem vam vsem ponavljam, da v kolikor smo bolni in zaradi tega izostanemo od sv. maše, to pomeni opravičen izostanek. Poskrbimo za zdravje drug drugega.

NAŠI POKOJNI
V tem tednu so bile s svetimi opravili pokopane: + Marija Pinter (Gimnazijska c. 15b), + Melita Kmetič Benko (Ul. 1. junija 34b), + Marjana Jan (Trg F. Fakina 45).

Čiščenje cerkve sv. Martina
Vse ljudi dobre volje in pridnih rok vabim na predpripravo na župnijski praznik. K temu vabi tudi čiščenje našega skupnega doma, cerkve sv. Martina, ki bo v soboto, 4. 11. 2017, ob 9.30. V izogib težavi, da bi kdo stal križem rok, je zaželeno, da s seboj prinesete tudi kakšne pripomočke – krpe, metle, motike in podobne uporabne zadeve. Skrbimo za čistočo in urejenost v nas in okoli nas.

 

Po zakramentu svetega krsta sta bila sveti Cerkvi in našemu občestvu pridružena Jure in Lara Gračner.