Oznanila za teden od 4.12. do 17.12.

AKTUALNI POUDARKI
Upam, da vsi z velikim veseljem stopamo na pot svetega milostnega adventnega časa, ki ga v teh dneh začenjamo. Apostol Pavel nas spodbuja, da je že ura, da vstanemo iz spanja zato, ker se bliža dan naše rešitve (prim. Rim 13).
Kako naj bi to storili, nam kaže že prva adventna nedelja, nedelja Karitas in teden Karitasa, ki nas vabi k dobrodelnosti in nas povezuje z vsemi tistimi, ki v naši župniji in škofiji kot prostovoljci delajo za dobro vseh, ki so pomoči potrebni. K dobrodelnosti nas bo spodbudil tudi dobrotnik sveti Miklavž, ki nas kmalu obišče. Dejansko pa bomo vstali iz spanja tudi vsak dan v adventu ob obhajanju svete maše, ki bo v času adventa skoraj vsak dan zjutraj in zvečer, vse to zato, da bi se mogli v večjem številu v svetem času pripraviti na božični praznik. Ob adventnem vencu in adventnem koledarju, ki ga boste lahko vzeli ne samo otroci, ampak tudi odrasli, vam želim, da raste vaša pripravljenost za dobra dela in da vaš advent postane zares milostni čas, tudi čas skupnih srečanj in molitve.
                                         Župnik

Miklavževanje
Na predvečer goda sv. Miklavža bo ta dobri mož zopet obiskal naše otroke. Miklavževanje bo v cerkvi pri sveti Mariji, v torek, 5.12., po večerni sveti maši.

BIBLIČNA SKUPINA se zopet zbere 12. decembra ob 18. 45.

SPOVEDNI DAN
V petek, 15. decembra, bo spovedni dan za našo župnijo. Ob 16. uri bo spokorno bogoslužje in skupna priprava in nato spovedovanje. Na voljo bosta dva spovednika. Izkoristite priložnost.

KULTURNI VEČER V SNG MARIBOR
V soboto, 16. decembra, ste vabljeni v Narodno gledališče Maribor, kjer si bomo ogledali eno najlepših in največkrat predvajanih Verdijevih oper LA TRAVIATA. Odhod avtobusa bo ob 14.30 izpred cerkve. V Mariboru bomo kot sodelavci in prijatelji najprej sedli k pogrnjeni mizi, zvečer pa doživeli lep odrski dogodek. Predviden prihod domov je okrog 24. ure. Cena, ki vključuje prevoz, večerjo in gledališko karto, je 42 EUR na osebo. Prijave zbiram do 13. decembra, oz. do zapolnitve mest, v žup. pisarni. Število kart je omejeno! Zelo želim in pričakujem, da se prijavite tisti, ki v sebi nosite veselje do gledališča in veliko dobre volje, ki naj nas spremlja v veselem decembru.

MAŠNI NAMENI
Sporočam vam, da do konca leta zase ne morem sprejeti več nobenega mašnega namena. V kolikor se lahko odda, seveda ni problemov, tudi glede datum ne. Prosim pa tudi vse, ki izrecno želite, da se vaš namen obhaja tukaj, da se oglasite čimprej že sedaj za datum, ki ga določimo v prihodnjem letu.

Napovednik dogodkov

Dogodek Datum Kraj Ura
MIKLAVŽEVANJE 5. december Sv. Marija 18.30
SPOVEDNI DAN 15. december Sv. Martin od 16.dalje
VESELO  POPOLDNE  V  OPERI 16. december Maribor Odhod BUS 14. 30
Srečanje molitvene zveze v Celju
(Info: g. Mihael Hild)
17. december Celje 15.00
POLNOČNA SVETA MAŠA 24. december Sv. Martin 24.00
Sv. Marija 24.00
BOŽIČNO BOGOSLUŽJE 25. december Sv. Martin 10.00
Sv. Marija 18.00
BLAGOSLOV KONJ – Štefanovo 26. december Sv. Katarina po maši ob 10 h
Maša v domu Franca Salamona 26. december Dom FS 15.00
Radijski prenos svete maše 31. december Sv. Martin 10.00
ZAHVALNA MAŠA OB SKLEPU LETA 31. december Sv. Martin 17. 00
PRAZNIK MARIJE sv. B. MATERE 1. januar  2018 Sv. Marija 10.00 in 18.00

NAŠI POKOJNI
S svetimi opravili je bila pokopana: + Gizela Pociecha (Trg svobode 2).

Obisk bolnikov za praznike
V tednu med 18. in 22. decembrom bom obiskoval bolnike na domu po razporedu, ki bo objavljen v prihodnjem župnijskem listu. Prosim, da tiste, ki si želijo obiska duhovnika, na to spomnite in jim tudi mlajši tako omogočite prejem zakramentov za praznične dni. Sporočite mi kje sem dobrodošel.

JASLICE V ŽUPNIJSKI CERKVI
Na pot prazničnemu decembru spadajo tudi jaslice o katerih je potrebno razmisliti. Veliko vas je, ki imate smisel in bi se radi gotovo preizkusili tudi kot jasličarji, zato vas spodbujam, da se mi oglasite in tako pripravimo skupino, ki bo letos poleg mladincev iz mladinske skupine poskrbela za božični »odprti evangelij«. Opogumite se in mi čimprej sporočite.