Oznanila za teden od 4.6. do 10.6.

Sveti krst: Pri sv. Katarini danes prejemata zakrament krsta Aleks in Dominik Mladenovič, sinova Aleksandra in Uršule Mladenovič–Kurent.

Sveto Rešnje Telo in Kri: V četrtek bomo obhajali slovesni zapovedani praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi. Vsaka sveta maša je praznik daritve Jezusa Kristusa pod podobo kruha in vina. Še posebej pa se tega spominjamo na praznik Svetega Rešnjega telesa in Krvi.

Oratorij: Prvi teden v juliju bo v naši župniji potekal oratorij, ki je namenjen otrokom iz obeh Trboveljskih župnij. Prosim, da se čim prej prijavite v župnišče ali Maji Žibret, voditeljici oratorija. V oratorijsko dogajanje bomo vključili tudi letošnje birmance, ki se bodo na ta način lahko izkazali kot župnijski sodelavci.

Romanje župnijskih sodelavcev: V soboto, 9. 6., bo romanje članov župnijskih skupin v Št. Andraž na Koroškem. Cena prevoza je 10 €, za družine pa 20 €. Povod za romanje v št. Andraž je Slomškovo leto, ki ga obhajamo v Mariborski metropoliji.  Škof Slomšek je bil lavantinski škof, sedež škofije je bil od njene ustanovitve leta 1228 do 1859 v Št. Andražu. Tega leta pa je Slomšek prenesel škofijski sedež v Maribor. Tudi naše romanje bomo zaključili v mariborski stolnici, na Slomškovem grobu. Odhod bo ob 6.30 izpred župnijske cerkve.

Vidovo romanje: V soboto, 16. 6., bo tradicionalno »Vidovo romanje« na Sveto Planino. Zberemo se pri križu ob cesti, ki vodi na Sveto Planini, ob 10.30. Od tam bomo z molitvijo rožnega venca romali v cerkev. Sveta maša bo ob 11.00. Po izročilu naj bi sv. Vid na priprošnjo Trboveljčanov poskrbel, da ne bo več kač v okolici Svete Planine. Iz lastnih izkušenj lahko povem, da lahko na poti na Sveto Planino srečamo kače, tako da bo potrebno še naprej prositi. Vprašanje pa je, če so kače res težava, ki bi se je  morali bati. Bolj kot to, je potrebno prositi in tudi kaj narediti, da bi bilo med nami več prave vere, ki temelji na Jezusu Kristusu.

Možnost za pogovor: Marsikdo je že izrazil željo, da bi se rad pogovoril v zvezi z mašnimi nagovori. Ker so takšni pogovori bistveni del duhovniške službe, ste seveda vsi dobrodošli. Gotovo je, da se med sveto mašo ne da odgovoriti na vsa vprašanja, ki zadevajo krščansko življenje, marsikdo lahko tudi kdaj kaj napačno razume. Na voljo sem vam za vsa vprašanja, ki se tičejo duhovnega življenja. Prosim vas, da me prej pokličete in se dogovorimo za pogovor.