Oznanila za teden od 5.10. do 11.10.

V dnevu celodnevnega češčenja sem obiskal več župljanov v bolnici. Prejeli so sveto maziljenje in obhajilo, žal me nobeden od svojcev ni obvestil in prosil za svojce zakramente. Kristjani ne bojte se zakramentov.     
            
V mesecu septembru so v večnost odšli:
Frančiška Lončar, Ignac Drnovšek, Jože Pajk, Albin Cerovšek, Jana Brinar, Justina Kreže.

– ZAHVALA vsem, ki ste sodelovali in častili Najsvetejše, pevcem za lepo zapete litanije Srca Jezusovega. Veselje je bilo tudi ob večjem številu, ko ste pristopili k zakramentu svete spovedi. Zlasti spodbudno je, da so nekateri starši spodbudili otroke k opravljanju devet prvih petkov/sobot, za posvetitev Božjemu Srcu. Povabljeni so bili vsi veroučenci, žal razen dveh jih ni bilo. Starši bodite pozorni kaj dajete svojim otrokom in česa ne!

– V soboto, 10. 10. se v naši župniji začenjajo srečanja za odrasle, ki se želijo poučiti o krščanskem načinu življenja in prejeti zakramente, za polnost življenja v Kristusu. Srečanje bo informativno ob 20.00. Botri bodočih birmacev, priložnost je, da prejmete manjkajoče zakramente.    
– V soboto, 10. 10. ob 9.00 začenjajo otroci s pevskimi vajami. Vsi otroci vabljeni k pevskemu zboru. Tako boste s svojimi glasovi slavili Boga.    

Šola za zakon
Za tiste, ki se pripravljajo na zakon in ki menijo, da je za dober zakon vredna temeljitejša priprava, se bo v soboto, 10.10.2009 ob 19.30 v naši župniji pričela Šola za zakon. Srečanja bodo potekala dvakrat mesečno od oktobra do maja. Šola poteka po sistemu, ki ga je pred 27 leti začel p. Vital Vider.

Zakaj Šola za zakon?
* Da se mladi naučijo govoriti o svojih doživljanjih, kar je temelj za pristen odnos med fantom in dekletom, ki hodita skupaj ter pozneje med možem in ženo.
* Da dovolj široko spoznajo tako vprašanja, ki zadevajo njihovo skupno pot kot pozneje življenje v zakonu ter družini
* Da se povežejo enako ali podobno misleči kristjani, ki bodo pozneje verjetno tudi kot poročeni želeli sodelovati med seboj v zakonskih skupinah.
* Šola za zakon je torej za tiste fante in dekleta, ki resno hodijo skupaj in se želijo temeljito pripraviti na krščanski zakon. Pot v krščanski zakon pa vključuje veliko vrednoto – prihraniti zakonski način življenja za sam zakon. Pri tem prizadevanju se medsebojno podpirajo in spodbujajo.