Oznanila za teden od 7.1. do 13.1.

– V tem tednu se nadaljujejo redna veroučna srečanja.

– Srečanje za starše veroučencev 2. razreda bo v četrtek, 17. 1., ob 19. uri, za starše veroučencev od 4. do 7. razreda ter starše otrok, ki obiskujejo 1. razred verouka, bo srečanje v torek, 22. 1., ob 19. uri.

– Z akcijo “PRVA POMOČ” lahko stare komplete prve pomoči namenimo misijonarjem. Prinesite jih v Martinov kot. Bog povrni.

– V trikraljevski akciji ste kolednikom v spodnjem predelu naše župnije darovali 569€,  v zgornjem delu župnije in delu Knezdola je bilo darovano 745€, pri sv. Katarini 555€. Skupaj je bilo zbranih 1869€. Bog povrni za darove, ki bodo namenjeni misijonarjem za pomoč otrokom.

– V drugi polovici decembra je dolg za obnovo Marijinega oltarja znašal 887€, kar je bilo poravnano z darovi, zbranimi na božič. Za vsak Vaš dar, ki ste ga požrtvovalno darovali v zadnjem letu dni v ta namen se Vam iskreno zahvaljujem. Želja, obnoviti Marijin oltar, je z Vašo podporo, tako denarno kot molitveno, in z Božjim blagoslovom postala uresničena.

– V mesecu aprilu načrtujemo štiridnevno župnijsko romanje. Turistična agencija Ariturs nas bo popeljala v Medžugorje, Mostar in Sarajevo.

– Pregled statistike za leto 2007: zakrament sv. krsta je prejelo 17 otrok (10 fantov, 7 deklic). Sveti zakon sta skenila dva para.  Cerkvenih pogrebov je bilo 45. Prvo sveto obhajilo je prejelo 12 otrok. Po zadnjem štetju je vseh nedeljnikov okrog 300. Odraslih nedeljnikov je približno 255. Svetih obhajil je bilo podeljenih 26.000. Okviren podatek za prejem zakramenta svete spovedi v postnem času je 140 odraslih vernikov. Zakrament svete spovedi ob prvih petkih je podeljen malemu številu vernikov.

– Ob obnovitvenih delih na Marijinem oltarju smo z restavratorji odkrivali dragocenosti cerkvene opreme. Pokazalo se je, da je bil tabernakelj večkrat prenovljen, žal na škodo njegove prvotne podobe. Hkrati smo odkrili originalne baročne okvirje križevega pota. Z obnovitvijo okvirjev je smiselno obnoviti podobe križevega pota. Opogumljeni ob uspešni obnovi oltarja smo se odločili za obnovo te opreme, kar bo vernikom omogočilo še globlje doživljanje skrivnosti Jezusovega trpljenja in s tem večjega veselja nad našim odrešenjem. Vsem, ki boste pripravljeni darovati za obnovo tabernaklja in križevega pota, se že vnaprej zahvaljujem. Nabirka te nedelje bo namenjena že za obnovo te opreme. Bog povrni!   
 
PROGRAM JANUARSKIH VEČEROV
petek, 11. 1. 2008: OSEBNOST SV. MARTINA IN NJEGOVA POT
sobota
, 12. 1. 2008: ZDRAVITI ZAKON IN DRUŽINO – I. del
petek
, 18. 1. 2008: BOŽJA BESEDA NAGOVARJA PREKO FILMA
sobota
, 19. 1. 2008: ZDRAVITI ZAKON IN DRUŽINO – II. del
petek
, 25. 1. 2008: ZMAGA NAD OSEBNO KRIZO, ZMAGA IN BLAGOSLOV ZA DRUŽINO
sobota
, 26. 1. 2008: ZDRAVITI ZAKON IN DRUŽINO – III. del

Predavanja se začnejo, kakor vedno, ob 19.00 v župnijski dvorani.