Oznanila za teden od 7.11. do 13.11.

– Prejšnjo nedeljo ste darovali pri sv. Martinu  307,02 € in pri sv. Katarini 54,20 €. Skupaj 361,22 €. Ob molitvenih namenih za rajne ste darovali 340 €. Kot je bilo rečeno, bomo dar namenili škofijski karitas Celje, za potrebe ljudi v stiski. Na praznik vseh svetih ste darovali pri sv. Martinu 292,07 € in pri sv. Katarini 43,70 €. Skupaj 335,77 €. Bog povrni!

– Hvala mladinski skupini, ki je pripravila velik plakat z imeni rajnih za katere smo molili na praznik vseh svetih in na dan vernih duš v vicah.

– V okviru praznovanja našega farnega zavetnika, sv. Martina, bodo t.i. Martinovi dnevi. V petek, 11. 11., po sveti maši, bo v cerkvi koncert Komornega zbora Trbovlje z gosti. V soboto, 12. 11., po sveti maši, bo v župnijski dvorani predavanje p. Branka Cestnika, z naslovom »Biti kristjan v razkristjanjeni družbi«. V nedeljo, 13. 11., bo ob 10.00 slovesna sveta maša, ki jo bo vodil celjski škof dr. Stanislav Lipovšek. Ob tej priložnosti bo blagoslovil obnovljena kipa sv. Petra in sv. Janeza, ki ju je restavriral naš duhovni pomočnik Franc Pelc.

– Po nedeljski slovesni sveti maši smo povabljeni, da se v prazničnem vzdušju zadržimo pred cerkvijo. Zato prosim, da v ta namen do sobote zvečer v župnišče prinesete pecivo. Še posebno prosim sodelavke župnijske karitas, da organizirajo pogostitev s pecivom.

– Zaradi slovesnosti na Martinovo nedeljo, ne bo jutranje svete maše, v župnijski cerkvi, hkrati pa bo ob tej priložnosti sveta maša ob 8.00 pri sv. Katarini.

– V ponedeljek, 14. 11., bo po sveti maši redno srečanje za starše veroučencev.

– Provincial kapucinov, br. Štefan Kožuh, mi je sporočil imeni misijonarjev, ki bosta v postnem času vodila župnijski misijon. To sta br. Matej Nastran in br. Pavel Košir.

– Z novembrom spet začenjamo s svetimi mašami pri sv. Miklavžu, ki bodo na drugo soboto v mesecu.

– S prvo adventno nedeljo bo začel po naši župniji, od hiše do hiše, potovati »misijonski križ«. Pot bo sklenil ob začetku misijona. Kdor želi, da bi imel v krogu družine ta križ in bi ob njem molil, naj se prijavi v Martinovem kotu. Tisti, ki bo križ prevzel, ga bo lahko prevzel v župnijski cerkvi. Prosim, da se prijavite čim prej, da bomo lahko uredili razpored. Vsak, ki bo prevzel križ, naj pove, kdaj ga bo prinesel nazaj, da ga bo lahko prevzel naslednji. Naš cilj je, da je ob križu prisotna v molitvi vsa župnija, kar je dobra priprava na misijon.