Oznanila za teden od 7.3. do 13.3.

– Prejšnjo nedeljo ste darovali pri sv. Martinu 482,35 evrov in pri sv. Katarini 74,58 evrov. Skupaj 556,93 evrov. Polovica nabirke, 278,47 evrov, je namenjena za novo mašo. Bog povrni!

– Osebno ste darovali v februarju za novo mašo 470 evrov. Z nabirko smo tako do sedaj zbrali 748,47 evrov. Bog povrni!

– V februarju je bilo za 1880,88 evrov prihodkov in 1693,10 evrov izdatkov.

– V tem mesecu smo imeli štiri krščanske pogrebe. K večnemu počitku so odšli Katarina Knaflič, Golovec 1; Terezija Lesar, Španski borci 35; Melita Vlah, Savinjska 4a; Irena Žuraj, Sallaumines 5.

– Ta teden bodo veroučenci pri urah verouka v starem župnišču, skupaj s sodelavkami župnijske karitas izdelovali spominska darila za materinski dan.

– V ponedeljek, 7. 3., po sveti maši, bo srečanje svetopisemske skupine.

– Na pepelnično sredo, 9. 3., začenjamo postni čas. Ta dan bomo pri sveti maši pristopili k obredu pepeljenja, ki nas bo spomnil, da smo ljudje minljiva bitja. Naše minljivo življenje pa dobi neminljivost, če verujemo, da nas je Gospod Jezus Kristus odrešil s svojim križem.

– V prejšnjem Martinovem listu je bil objavljen seznam posameznih skupin, ki sodelujejo pri postnem križevem potu v župnjiski cerkvi. Ta petek, 11. 3. ob 17.30, je na vrsti zakonska skupina. Prosim, da me vsaj 15 minut pred začetkom obvestite o poteku križevega pota. Vsak petek bo med sveto mašo tudi postni govor. Križev pot bo tudi vsako postno nedeljo ob 9.30.

– Postna postava nam nalaga, da se na pepelnico in veliki petek vzdržimo mesnih jedi ter se samo enkrat na dan do sitega najemo. Samo zdržek od mesnih jedi velja za vse petke v letu. Zunaj postnega časa smemo zdržek od mesnih jedi zamenjati s kakim drugim delom pokore ali ljubezni do bližnjega. Če pa želimo postni čas resnično živeti v polnosti, potem se ne ustavimo samo ob obveznih predpisih, ampak storimo vse, da bomo s pomočjo dodatnih spokornih sredstev napredovali v ljubezni do Boga, bližnjega in samega sebe. Pri tem naj bo na prvem mestu iskrena postna sveta spoved, okronana z iskrenim kesanjem.

– Pod okriljem slovenske karitas že nekaj let poteka akcija 40 dni brez alkohola. V Sloveniji je bolj kot zdržek od mesnih jedi potreben zdržek od alkohola, saj je okoli 200.000 ljudi odvisnih od alkohola. To je samo uradna številka, k temu pa je treba prišteti še prikrite alkoholike. Z lastnim zgledom lahko prispevamo, da alkohol ne bo več uničeval življenj posameznikov, družin in drugih skupnosti.

– V petek, 11. 3., po sveti maši, bo sestanek za starše vseh veroučencev. Z nami bo profesorica in katehistinja Stanka Hojnik;