Oznanila za teden od 7.6. do 13.6.

– Bog povrni, za mašne namene. Še vedno vabljeni, da darujete.

– V tem tednu sta dva pomenljiva praznika: Srce Jezusovo in Srce Marijino. Kot župnija in posamezniki smo se izročili in posvetili njunima Srcema. Vabljeni k svetim mašam in obnovitvi osvetitve.

– V letu duhovnikov sem bil povabljen k udeležbi obiska mesta Rima in somaševanja s svetim očetom Benediktom XVI, v cerkvi Sv. Petra. Zato me od 8. do 11. 6. me bo v župniji.

– Hvala skupinam, ki so pripravile oltarčke in vsem, ki so sodelovali pri procesije na praznik Svetega Rešnjega Telesa.

– V soboto.12. 6. bo blagoslov kapelice ob 16.00 pri Ramšakovih. Vabljeni


ZA UDELEŽENCE EVHARISTIČNEGA KONGRESA        

ODHOD AVTOBUSA IZPRED CERKVE V CELJE BO OB 7.30.    
Odhod avtobusov IZ CELJA, ki bodo parkirani ob stadionu in cesti proti Sv. Duhu, naj bo ob 14.30. Odhod avtobusov, ki bodo parkirali po navodilih prometnikov drugje, bo ob 15.15. Potnike bodo pobirali na makadamskem parkirišču ob dvorani Zlatorog.

Iz smeri LAŠKO
Ob glavni avtobusni postaji je postaja lokalnega avtobusnega prometa (nasproti hotela Štorman). Na njej ustavite, da vam ekipa izroči pakete. Do parkirnega mesta bo ravno dovolj časa, da jih razdelite romarjem. 

2. Parkiranje in izstop/vstop
Vožnjo nadaljujete v smeri AC LJ-MB do križišča, kjer je na desno City center, vi pa zavijete levo in potem do parkirišča Celjskega sejma. Po izstopu iz avtobusa se romarji do stadiona odpravijo peš po Opekarniški cesti  (10min).
V primeru zasedenosti parkirišč bodo avtobusi romarje odložili na izstopni točki v bližini sejmišča, potem pa bodo usmerjeni na bolj oddaljena parkirišča v okolici Celja. V tem primeru bodo romarji vstopali na istem mestu, vendar šele po 15.15.
Za osebe, ki imajo resne težave z gibanjem in hojo, bo zagotovljen prevoz s posebnim kombijem. Prosimo, da ta prevoz uporabijo le za to resnično upravičeni. Kje bo stal, bodo opozarjali tabla in tudi prometniki. Po končani slovesnosti bo kombi pobiral te osebe na istem mestu, kjer bodo izstopili ob prihodu.
PAKETI
Opravičujemo se, ker ni bilo mogoče pravočasno pripeljati pakete do dekanij, od tam pa na župnije. Več razlogov botruje za zamudo, nekateri so dobro znani vsem ali vsaj večini, zato toliko bolj prosimo za razumevanje. Dolgo časa se na Odboru za SEK nismo mogli odločiti za število paketov, saj so pretekle izkušnje govorile prej o nižjem kot višjem številu udeležencev. Potem smo se odločili za 23.000, kar je pri nekaterih vzbudilo oceno, da pretiravamo. Zdaj, hvala Bogu, pa število prijavljenih govori, da smo jih naročili še premalo. Tega primanjkljaja seveda ni mogoče nadoknaditi. Dovolj pa bo bogoslužnih knjižic in spominskih podobic.
Če se bo zgodilo, da bo za vaš avtobus premalo paketov, prosim, opravičite se v imenu Odbora SEK in romarjem vrnite denar. Lahko spodbudite k dejanju, da se kdo odpove prejeti kapi in pelerini, ter daste to tistemu, ki si „bolj želi“. Situacija je zdaj takšna, kot je in kot bo in je ne moremo spreminjati, pa če si še tako želimo, da bi bil paket prav za vsakega.
Paketi bodo razdeljeni samo potnikom po avtobusih in vlakih, za osebne avtomobile nam jih zmanjka. Če so tudi ti potniki dali denar v župniji in če jih res ne bodo dobili, potem jim denar vrnite. Razočaranje bo, a ne bodo „oškodovani“. Vsak lahko ima s seboj romarsko malico. Vsak bo prejel pollitrsko plastenko vode. Za najbolj lačne in žejne bo Dom sv. Jožefa pripravil okrepčilo in pijačo (seveda proti plačilu). Prodajni mesti bosta pred Mercatorjevim centrom in pred južno tribuno.
Ob prihodu na stadion prosimo za izklop mobilnih telefonov ali vsaj prehod na stanje „tiho“. Prosimo za red in čistočo. Smeti odvrzite v koše. Naj nič ne ostane pod sedežem (papir, plastenke …).