Oznanila za teden od 9.1. do 15.1.

Nabirka: Na novega leta dan ste darovali pri sv. Martinu 527,70 € in pri sv. Katarini 69,95 €. Skupaj 597,65 €. Bog povrni!

Koledniška akcija: Ob obisku kolednikov ste za potrebe otrok v revnih deželah darovali 1200 €. Hvala kolednikom, njihovim spremljevalcem, predvsem pa velikodušnim darovalcem. Prosim, da se med seboj čim prej dogovorite kdaj gremo na pizzo.

Dopolnitev statistike za leto 2011: Kljub temu,  da v nas še vedno odmeva novomašna slovesnost, je prav, da poleg ostalih podatkov navedem še, da smo imeli v letu 2011 novomašnika Janeza Rusa. Mašniško posvečenje je prejel 26. junija, v ljubljanski stolnici, slovesnost nove maše pa smo obhajali v naši župnijski cerkvi 3. julija. Pred tem je naša župnija obhajala novo mašo leta 1972. Takrat je bil v duhovnika posvečen Martin Cirar, ki je sedaj župnik na Gomilskem.

Kipa Petra in Janeza: Kot smo lahko videli, sta kipa nad vhodom v cerkev obnovljena do potankosti. Materiali, ki so v kipih so dragi, hkrati pa zagotavljajo dolgo obstojnost. Zato verjetno tudi najmlajši obiskovalci cerkve ne bodo dočakali ponovne obnove. Zaradi materialov, ki so vloženi v kipa, znašajo stroški obnove 4000 €. Restavrator, naš duhovni pomočnik g. Franc Pelc, je bil pripravljen vse stroške prevzeti nase, vendar mislim, da je moralna dolžnost župnije, da mu stroške, ki jih je vložil v obnovo kipov, povrne.

Blagoslovi domov: Z blagoslovi domov sem v glavnem zaključil. Če sem koga »spregledal« naj mi to sporoči. Iz srca se zahvaljujem vsem, ki ste mi ob blagoslovu namenili darove. Bog povrni!

Verouk: V ponedeljek, 9. 1., začenjamo z rednim veroukom.

Birmanci: Kandidati za prejem zakramenta birme, se čim prej pripravite na prvi del izpita. Ko boste pripravljeni, me o tem obvestite.

Koncert: V ponedeljek, 9. 1., glasbeni šoli Trbovlje in Šmartno pri Litiji pripravljata v župnijski cerkvi koncert božičnih pesmi. Tega dne bo sveta maša v cerkvi.

Svetopisemska skupina: Srečanje svetopisemske skupine bo izjemoma v torek, 10. 1., po sveti maši.

Srečanje za starše veroučencev: V ponedeljek, 16. 1., po sveti maši, bo v župnijski dvorani srečanje za starše. Kdor se srečanja ne more udeležiti, naj me obvesti.

Januarski večeri: Od 13. 1. naprej bodo ob petkih in sobotah v župnijski dvorani potekali januarski večeri. Predavatelji: dr. Bogdan Žorž, Benjamin Sitar, Gregor Čušin, Franci Kek, Andrej Pirš in dr. Rosvita Pesek. Podrobnejši razpored bo objavljen pred januarskimi večeri. Pred predavanji bo sveta maša v cerkvi.