Oznanila za tedna od 7.1. do 20.1.

Danes, na praznik sv. treh kraljev, ste ob 17. uri vabljeni na koncert OTROŠKIH pevskih zborov iz naše župnije ter župnij Kisovec in Izlake.

BLAGOSLOV DOMOV SV. KATARINA
Za blagoslove domov na Čečah in v okolici sv. Katarine, se prijavite ge. Majdi in g. Stanetu ali g. Darkotu Kovačec.
Obiski domov in blagoslovi pa bodo: v sredo, 9. januarja, v popoldanskem in večernem času in v sredo, 16. januarja, ves dan.

URADNE URE v župnijski pisarni: pon., tor., od 10. do 12. ure.
KRST otroka prijavite vsaj mesec dni pred krstom. Krščevanje je ob sobotah in ob nedeljah ob 11. oz. 12. uri ali po dogovoru.
OBHAJILO BOLNIM IN OSTARELIM duhovnik prinaša na dom vsak prvi petek v mesecu.
ZA OBISK V BOLNIŠNICI, posebej težko bolnih ali umirajočih se potrudim, da sem vedno na razpolago.
ZA DAN IN URO POGREBA ob smrti sorodnikov se je dobro najprej, vsaj informativno, pogovoriti z duhovnikom.
MOŽNOST ZA SV. SPOVED je običajno pred mašo, vsekakor pa vedno ob četrtkih in prvih petkih.
MOLITEV PRED NAJSVETEJŠIM je vsak četrtek pol ure pred sv. mašo.

Trboveljski mali svetopisemski maraton
Kot že nekaj let zapored, bomo tudi letos v Trbovljah imeli mali svetopisemski maraton. Letošnje geslo maratona »Nič ne skrbite« (Flp 4,6), nas vabi, da se to leto pustimo voditi Sv. Duhu. Če mu bomo zaupali, bo Bog že poskrbel za nas.
Božjo besedo bomo brali v soboto, 26. 1., v župnijski cerkvi sv. Martina. Začeli bomo ob 8h, branje pa bomo sklenili s sveto mašo ob 18h. Kot vsako leto, bo tudi letos pri vhodu na voljo seznam za branje na katerega ste povabljeni, da se vpišete tako posamezniki, skupine, kot tudi družine.
Kot že nekaj let zapored, bo tudi letos en izmed dveurnih terminov za branje na osrednjem svetopisemskem maratonu, ki bo od sobote, 26. januarja, do petka, 1. februarja 2019, v kapeli Antonovega doma na Viču v Ljubljani namenjen naši župniji. O točnem času vas bomo seznanili. Lepo vabljeni, da se udeležite tudi tega branja in na ta način predstavljate našo župnijo.

KOLEDNIŠKA AKCIJA
Koledniki se zahvaljujejo vsem ljudem dober volje in odprtih rok, ki so jih sprejeli in darovali za potrebe slovenskih misijonarjev! Otroci in posebej veroučenci, naj prineso ‘adventni dar’ k jaslicam!

Slika župnije za leto Gospodovo 2018
KRSTI: V minulem letu je bilo krščenih 25 otrok (leto prej 20), 15 dečkov in 10 deklic. Iz cerkvenega zakona 7, iz izvenzakonskih skupnosti 18.
Krst je prvi in najpotrebnejši zakrament, brez katerega se redno nihče ne more zveličati. Cerkev krščuje otroke, ker zaupa staršem, da jih bodo krščansko vzgajali, kar pri krstu obljubijo.
POROKE: Cerkveni zakon je sklenilo 5 parov, leto prej 2. Najstarejša nevesta je bila stara 64, najmlajši ženin pa 30 let.
Vsak kristjan, ki se odloči za skupno življenje, se poroči v cerkvi, ker ve, da je cerkveni zakon zakrament v katerem mu Jezus daje moč za skupno življenje. Ne zadovolji se le s civilno poroko, še manj, da bi živel v tako imenovani izvenzakonski skupnosti. Kdor tako živi nima pravice do zakramentov, pri spovedi ne more dobiti odveze in ne sme pristopiti k svetemu obhajilu. Spoved in obhajilo lahko takšen prejme le ob zadnji uri.
Prvo obhajilo je v lanskem letu prejelo 18 otrok (pri sv. Martinu 10, pri sv. Katarini 8), leto prej 9.
POGREBI: Cerkveno je bilo pokopanih 66 naših faranov, 34 moških, 32 žensk (leto prej je bilo 76 pogrebov, 30 moških in 46 žensk)
Na pogrebih sodelujmo z molitvijo. Namesto cvetja lahko darujete v dober namen (pomoč domačim, za cerkvene potrebe, v druge dobre namene). Največ za rajnega naredimo, če darujemo za sv. maše in zanj molimo.