Duhovna misel za 4. velikonočno nedeljo

2016-16-3Slika prikazuje opremo kapelice v trboveljski bolnišnici: oltar, tabernakelj in ambon. Vse tri elemente je škof blagoslovil in jih tako postavil za »vzvišeno« službo. Na oltarni mizi se bo darovala najsvetejša daritev. Na nek način verni še posebej čutimo ob tem oltarju povezavo z vsemi operacijskimi mizami v bolnišnicah in prosimo Gospoda za vso zdravstveno osebje, ki se trudijo za zdravje bolnih in bolnikov, ki so pomoči potrebni. Tabernakelj nas v tej kapelici še posebej spominja na vsa zdravila, ki zdravijo telo, v tem tabernaklju pa je shranjeno »naj zdravilo«, za dušo in telo. Ambon, koder se prebira in oznanja božja beseda je del opreme, ki nam pomaga odkrivati smisel trpljenja bolezni in pomoči potrebnim. Zato je tudi v njem začrtan križ.
V sredo, 13. aprila 2016, je v trboveljski bolnišnici ordinarij, škof dr. Stanislav Lipovšek, posvetil opremo kapelice trboveljske bolnišnice, ob somaševanju še nekaterih duhovnikov in župnijskih sodelavcev obeh župnij. Tudi bolniki, ki so trenutno na zdravljenju, so bili prisotni. Ravno tem je kapelica tudi namenjena.
Gotovo je za Trbovlje to velik dan in je prav, da bo zapisan tudi v župnijski kroniki. Še pomembneje pa je, da bo ta prostor redno vsak teden ob pomoči faranov kraj molitve in priložnost, da bodo bolniki ali svojci, ki bodo prosili za svoje drage, lahko tudi prejeli Jezusa v kapelici ali na bolniški postelji. Mesečno bo v tej kapelici tudi darovana sveta maša in bo v tabernaklju stalno prisotno tudi Najsvetejše. O skupinah, ki se bodo zbirale enkrat tedensko k molitvi in bogoslužju, katerega smejo voditi laiki bomo še obveščali.
Vsem, ki ste se trudili, organizirali, načrtovali ter omogočili za to veliko pridobitev bolnišnice, se v imenu vsega župnijskega občestva najiskreneje zahvaljujem. RM