Duhovna misel za Božič

»In rodila je sina, prvorojenca, ga povila in položila v jasli, ker v prenočišču zanju ni bilo prostora.« (Lk 2, 7)

GOSPODOVO ROJSTVO

Ali bo letošnji božič enak vsem dosedanjim v mojem življenju? Ali si upam privoščiti avanturo, ki se ji reče osebna odločitev za življenje z Gospodom? Z vprašanji hočem vzpodbuditi k razmišljanju o pravem pomenu božiča v življenju kristjana.
Letošnji božič je lahko priložnost, da iz kristjana tradicije postanem kristjan, ki živi iz odnosa z Gospodom. To pomeni, da se redno pogovarjam z Gospodom, da obiskujem sveto mašo, pristopam k zakramentu sprave, vsakodnevno berem Sveto pismo, opravljam dobra dela, še posebej skrbim za uboge, postanem dejaven župnijski sodelavec, itd. Tako ne bo Gospodovo rojstvo ostalo samo v jaslicah, ampak bo veselje Gospodovega rojstva odmevalo v mojem srcu.
Sodelavcem, ki na kakršen koli način prispevate za rast Božjega kraljestva v naši župniji, se iz vsega srca zahvaljujem in še naprej obljubljam molitveno podporo. Vsem, posebej še ubogim in trpečim, želim blagoslovljene božične praznike.
                              
Vaš župnik

Iz Božje besede 2. nedelje po božiču

Slavljen Bog in Oče našega Gospoda Jezusa Kristusa, ki nas je v nebesih v Kristusu blagoslovil z vsakršnim duhovnim blagoslovom: pred stvarjenjem sveta nas je izvolil v njem, da bi bili pred njegovim obličjem sveti in brezmadežni. V ljubezni nas je  vnaprej določil, naj bomo po Jezusu Kristusu njegovi posinovljeni otroci. Takšen je bil blagohotni sklep njegove volje, v hvalo veličastva njegove milosti, s katero nas je obdaril v Ljubljenem.  (Ef 1, 3–6)