“Gospod, nauči nas moliti” – komentar vrstice Razodetja

Razodetje 7, 12

12 »Amen. Hvala in slava,
modrost in zahvala,
čast in oblast in moč
našemu Bogu na veke vekov.
Amen.«

V razmislek pomenljiv odlomek iz Lukovega evangelija (17, 11-19), ki se dotika skrivnosti greha, trpljenja, prosilne molitve, vere, zaupanja, ozdravljenja, slavljenja, zahvaljevanja, odrešenja
imgNe samo na zahvalno nedeljo, vsak naš dan naj bo prežet s hvaležnostjo, kot jo izpričujejo  misli v spodnjem nizu, od ljudi, ki so se znali vrniti in se za podeljene darove zahvaliti:

  1. Hvala ti Bog za take velike ljubezni ki jih deliš z nami vsemi na svetu, saj vem da ne moreš nobenega zapustiti
  2. Hvala Gospod za moje življenje, za življenje staršev, sorodnikov, prijateljev. Hvala Gospod, da si mi na mojo življenjsko pot poslal čudovito osebo, ki mi je v najtežjih trenutkih pomagala in me spravila na pravo, na tvojo pot. Hvala za moje čudovite, najboljše starše, mojo mamo, sestro. Hvala za vse kar imam in kar sem.
  3. Moj Jezus, hvala, ker ljubiš vse otroke, trpeče in tiste, ki te prisrčno ljubijo. Pa tudi nas mlade. Hvala, da nas ljubiš brezpogojno, tudi, če grešimo. Hvala za vero, za rojstva in smrti, drevesa in rože, za prijatelje in družine. Hvala, Gospod, ker nas ljubiš!
  4. Gospod, edino Ti imaš besede večnega življenja, ki nam osvetljujejo pot skozi puščavo tega sveta. Hvala Ti, ker nam podarjaš duhovnike in druge tvoje služabnike. Z njimi lahko obhajamo nedoumljive skrivnosti tvojega učlovečenja, trpljenja, smrti, vstajenja, ki se ponavzočujejo pri vsaki sv. maši. Hvala Ti za vse, kar si za nas in naše odrešenje pretrpel na Križu, drevesu življenja. Hvala Ti za vse milosti ozdravljanja in druge sadove odrešenja, ki nam jih velikodušno podarjaš pri vsaki sv. maši. Naj v vsakem človeškem srcu zagori ogenj v čast in slavo sv. evharistiji!
  5. Hvala dobremu Bogu za to, da me podpira, mi vedno odpušča in me vabi nazaj v svoje naročje. Hvala mu za vso ljubezen, potrpežljivost in usmiljenje do vseh ljudi!
  6. Gospod, hvala Ti, ker nam vsak dan podarjaš kruh BOŽJE BESEDE. Kot nam milostno razodevaš v Svetem pismu, so tvoji čudoviti izreki “močna hrana za take, ki imajo zaradi izkušenosti izurjene čute za razločevanje dobrega in slabega” (Pismo Hebrejcem 5, 14). Hvala Ti, ker nam odpiraš naše notranje oči in naš pogled usmerjaš od vidnih k božjim rečem, ki edine ostanejo za vso večnost. Naj bo vedno in povsod slavljena živa Božja beseda, ki vse prenavlja!