Oratorij 2012

Letošnji oratorij z naslovom “Grem jaz“ je za obe župniji potekal od 2.julija do 6.julija. Skupaj z Marijo Dominiko Mazzarello se je vsak dan zbralo 27 otrok in 14 animatorjev, ki smo pazili nanje.

Vsak dan smo začeli z molitvijo in z dvigom zastave, ob kateri smo zapeli oratorijsko himno. Vsi nestrpni smo se posedli na tla in si ogledali igro, ki smo jo pripravili animatorji. Sledila je kateheza: obnovili smo igro, odkrili simbol dneva z pantomimo in vrednoto z risanjem, nato pa še oznanilo, kjer smo se pogovarjali o prebranem svetopisemskem odlomku. Ko smo napolnili trebuščke z malico pa smo se razdelili v delavnice. Izbirali so lahko med: izdelavo cofka, podstavka za v kuhinjo, monštranco iz papirja in delavnico za najmlajše, kjer so izdelovali ovčke, rožice, izdelke iz das mase… Gostilna Klek je poskrbela, da smo dobro jedli in se na koncu  posladkali še z sladoledom. Po kosilu smo v skupinah pospravili vse prostore in odšli na igrišče kjer smo imeli zaključno molitev in spust zastave. Veliko doživetje je bil izlet v Čeče, kjer smo imeli pri sv. Marku sveto mašo. Pred začetkom je gospod župnik ugotovil, da je pozabil hostije, tako da se je še dodatno razgibal, ko je odšel nazaj v dolino ponje. Hvala Bogu smo jo odnesli brez poškodb.

Počitniški teden je bil poučen, zabaven in poln izzivov za otroke in animatorje.

Marija Dominika je naredila veliko prvih korakov. Ni se obotavljala, ampak je nenehno ponavljala: grem jaz pospravit, grem jaz skuhat kosilo, grem jaz… Ali si pripravljen na prvi korak? Zato reci z veseljem: Grem jaz!

Ogled fotografij – TUKAJ
Pripravila: Maja Žibret