Oznanila za 26. nedeljo med letom

Oznanila v PDF obliki za tiskanje

Blaženi Anton Martin Slomšek, prosi za nas.

Vlada RS je dne 16. septembra 2021 sporočila svoj odlok o izpolnjevanju PCT pogoja za področje opravljanja verske dejavnosti, ki je začel veljati 18. septembra 2021, v katerem je določeno, da je izvajanje verskih obredov dovoljeno ob izpolnjevanju pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Za vse, ki so starejši od 6 let, je obvezna uporaba zaščitnih mask znotraj cerkva; zunaj je obvezna zgolj, če ni mogoče zagotoviti 1,5 metra medsebojne razdalje. Še vedno je obvezno razkuževanje rok ob vstopu in izstopu iz zaprtih prostorov, v katerih se kolektivno uresničuje verska svoboda.

SLOMŠKOVA NEDELJA
Danes obhajamo Slomškovo nedeljo. Osrednja slovesnost bo pri sv. Jožefu v Celju. Ob 16.00 uri bo sveta maša, ki jo bo ob somaševanju navzočih duhovnikov daroval upokojeni ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres.
V Sloveniji obhajamo god bl. Antona Martina Slomška 24. septembra, Slomškovo nedeljo pa na nedeljo, ki je po datumu najbližje godovnemu dnevu. S tem dogodkom tudi na zunaj in slovesneje obeležimo Slomškov god. To je priložnost za poživljanje njegovega svetniškega lika, njegovo delo ter krepitev njegovega pomena za sodobni čas. Pred beatifikacijo oz. razglasitvijo za blaženega je bil 24. september kot dan Slomškove smrti (1862) dan spodbude in molitve za beatifikacijo, odslej pa za kanonizacijo oz. razglasitev za svetnika (vir: rkc.si).

SKRB ZA BOGOSLUŽNI PROSTOR
Konec prihodnjega tedna bomo obhajali dneve celodnevnega češčenja, ko bomo zopet nekoliko več, skoraj skozi ves dan v cerkvi, našem skupnem bogoslužnem prostoru. Zato vas iskreno prosim, da se odzovete vabilu in v sredo, 29. septembra ob 16.30 uri, priskočite na pomoč pri čiščenju cerkve sv. Martina.
In še. Opažam, da je čas, ki ga živimo marsikoga mirno zazibal v »občestveni spanec« in zato je prav, da vas spomnim, da je skrb za župnijo, kar se tiče snažnosti bogoslužnega prostora vsekakor skrb vseh vernikov. Hvaležen sem sodelavcem cerkve sv. Marije, ki z veliko vnemo skrbijo za cerkev, pastoralne prostore in župnišče z okolico, prav tako vsem za skrb in urejenost podružnih cerkva.
Cerkev sv. Martina, pa je v tem pogledu v najslabši luči, saj se zdi, kot da sta le dva oz. trije »čistilni servis« za cerkev in vse ostalo.
V tem smislu smo v pripravi na reorganizacijo, kar se tiče skrbi za snažnost in urejenost cerkve in okolice, in že sedaj zelo in srčno priporočam, da boste novosti brez godrnjanja sprejeli, in z večjo vnemo ne le obiskovalci cerkve, ne le verniki v besedi, ampak tudi v dejanjih.

DNEVI CELODNEVNEGA ČEŠČENJA
V naših župnijah, imamo vsako leto prve tri dni v oktobru, določene  za dneve celodnevno češčenje Najsvetejšega. Poskrbimo, da Jezus v cerkvi ne bo sameval. Dneve češčenja bomo vsakič začeli s sveto mašo ob 10. uri in zaključili s petimi litanijami in sveto mašo ob 19. uri. Zadnji dan češčenja letos sovpada z rožnovensko nedeljo. Ob 19.uri bo slovesna sveta maša pri sv. Mariji, ki bo naznanila sklep dnevov češčenja in jo bo z nami daroval župnik župnije Radeče g. Miro Bergelj. Dnevi češčenja, naj bodo tudi spodbuda za sveto spoved, ki sovpada s pobožnim češčenjem Najsvetejšega zakramenta. Prilika za sv. spoved, bo vsakič po dopoldanski sv. maši in zvečer od 18. ure dalje.

ROŽNOVENSKA POBOŽNOST
V mesecu oktobru, ki je posvečen molitvi rožnega venca, bomo to molitev še posebej molili vsakokrat pol ure pred sv. mašo. Ob torkih in četrtkih bomo rožni venec molili  pred izpostavljenim Najsvetejšim. Lepo vabljeni.

OBNOVA FRESKE SVETEGA ALOJZIJA
V župnijski cerkvi sv. Martina, steno stranske kapele Rožnovenske Marije krasi poslikava oz. freska sv. Alojzija molečega pred oltarjem. Freska je delo Janeza Wolfa iz leta 1863. Izredno lepo umetniško delo omenjenega avtorja pa potrebuje osvežitev in obnovo, zato naznanjam ta dogodek in Vas naprošam za darove.
Posebej naj ta prošnja doseže vse tiste, ki nosite ime svetega Alojzija oz. so vaši starši za vas izbrali ime Slavko, Slavka in vas tako priporočili omenjenemu svetniku.
Za obnovo ste že darovali 210 €.

Svete maše se obhajajo po naslednjih namenih:

ponedeljek 27. september
sv. Vincencij Paveljski
19.00 sv. Marija: +  družine Kušar

torek 28. september
sv. Venčeslav
18.40 sv. Marija: VEČERNICE
19.00 sv. Marija: + Jožef Leskovšek – 1. obl.

četrtek 30. september
sv. Hijeronim
18.30 sv. Martin: MOLITEV PRED NAJSVETEJŠIM
19.00 sv. Martin: + Lucija Katič
+ Blaž Žnideršič
za duh. poklice po n. MZDP

petek 1. oktober
sv. Terezija  Deteta Jazusa
PRVI DAN CELODNEVNEGA ČEŠČENJA
10.00 sv. Martin: za dušno in telesno zdravje
19.00 sv. Martin: + Ivan Prašnikar

sobota 2. oktober
sv. angeli varuhi
DRUGI DAN CELODNEVNEGA ČEŠČENJA
10.00 sv. Katarina: za zdravje
19.00 sv. Katarina: + Marica Košalin
živi in + Janc, Grešak in za zdravje

nedelja 3.oktober
27. nedelja med letom – ROŽNOVENSKA
TRETJI DAN CELODNEVNEGA ČEŠČENJA
10.00 sv. Marija: + Frančiška Željko
+ Brigita Gradišek – 2. obl.
19.00 sv. Marija: živi in + farani
+ brat in st. Rozman, Ana Gliha
Bogu v zahvalo za opr. šolo


ponedeljek 4. oktober
sv. Frančišek Asiški
19.00 sv. Križ-Retje: +  Ivan Gričar

torek 5. oktober
sv. Marija Favstina
18.30 sv. Marija: MOLITEV R.V.PRED NAJSVETEJŠIM
19.00 sv. Marija: +  starši Buzuk in sorodniki
+ Janja Cestnik – 30. dan

četrtek 7. oktober
Rožnovenska Mati Božja
18.30 sv. Martin: MOLITEV R.V. PRED NAJSVETEJŠIM
19.00 sv. Martin: 2 + Franca, živi družine Zupančič
+ Ivan, Kristjan Marodi
po namenu ( Roža Ivšek)

petek 8. oktober
8.00 sv. Martin: + Zlata Ikica
+ Franc Štrovs

sobota 9. oktober
19.00 sv. Martin: + Martin, Verica Brinar
+ Zdenka Šintler

nedelja 10. oktober
28. nedelja med letom
8.00 sv. Marija: Bogu v zahvalo
+  Marija Zadravec – 30. dan
10.00 sv. Martin: živi in + farani
za blagoslov in Božje varstvo

Vsak duhovnik sme na dan sprejeti dar le za eno sveto mašo, drugi ali tretji namen mora biti oddan in po njem mašuje drugi duhovnik, vseh pa se spomnimo pri daritvi.  Sv. maše lahko naročite v zakristiji po bogoslužju, po telefonu ali elektronski pošti, v času uradnih ur v župnijski pisarni ali oddate kuverto z željenim datumom in mašnim namenom v poštni nabiralnik.  Bog povrni za vaše namene.

Danes, na Slomškovo nedeljo, 26.9. bo ob 15.00 uri blagoslov  DURNIKOVE kapele Matere Božje.

Priprava staršev in botrov na krst
V mesecu oktobru, bo priprava staršev in botrov na krst, v četrtek 14.10 ob 18.00 uri. Starši in botri naj prijavijo svojo udeležbo preko el. pošte ali po telefonu, kjer se dogovorimo tudi za datum sv. krsta.

S svetimi opravili so bili pokopani:
+ Marija Zadravec, Kovinarsko naselje 15,
+ Ivana Grošičar, Kešetovo 12,
+ Franc Gorenc, Sallaumines 4,
+ Silvo Šivec, Vodenska cesta 3.

Gospod, daj jim večni mir in pokoj in večna luč naj jim sveti.
Naj počivajo v miru.
Amen.