Oznanila za belo nedeljo

V Katoliški cerkvi je 2. velikonočna nedelja, bela nedelja ali nedelja Božjega usmiljenja.
Ime bela nedelja (lat. Dominica in albis) izvira iz starokrščanskih časov, ko so novokrščenci, ki so prejeli zakrament sv. krsta med velikonočno vigilijo, ves teden po veliki noči prihajali k bogoslužju v belih oblačilih.
Sveti papež Janez Pavel II. je 30. aprila leta 2000 na nedeljo po veliki noči, razglasil poljsko redovnico Favstino Kowalsko za svetnico ter ob tej priložnosti določil, da se bo prva nedelja po veliki noči »odslej v vsej Cerkvi imenovala nedelja Božjega usmiljenja.«
Povezanost praznika Božjega usmiljenja in 2. velikonočne nedelje kaže na simbol zveze med zakramentom svetega krsta, velikonočno skrivnostjo odrešenja in Božjim usmiljenjem. S prejemom zakramenta krsta so pri novokrščenemu odpuščeni in očiščeni vsi grehi, kar predstavlja razsežnost sprave med Bogom in človekom. (vir: rkc.si)

V času odpovedi javnih bogoslužij duhovniki obhajamo zasebno sveto daritev. Povabim pa vas, da če je le mogoče na dan, ko se po vašem namenu daruje daritev nadomestite odsotnost od svetega bogoslužja z molitvijo, dobrimi deli, prebiranjem Božje besede, spremljanjem svete maše po radiu, TV oziroma spletu ter s prejemom duhovnega obhajila. V tem tednu se tako spominjamo in daritev darujemo po sledečih namenih:

Ponedeljek 20. april
+ Janez, Julijana Golob
+ druž. Cestnik, Laznik in za zdravje

Torek 21. april
živi in + iz družine
+ Frančiška Željko

Sreda 22. april
Za duhovne poklice

Četrtek 23. april
sv. JURIJ
+ družine Polc, Soršak
za zdravje in božje varstvo

Petek 24. april
+ Nuša, Marjan Grošelj
+ Ana Lapornik- 30. dan

Sobota 25. april
Sv. MARKO
SV. MARKO: Za čimprejšnji konec pandemije

nedelja 26. april
3. VELIKONOČNA NEDELJA 
za žive in + farane in za zdravje
+ Jože Kovačič

Vsak duhovnik sme na dan sprejeti dar le za eno sveto mašo, drugi ali tretji namen mora biti oddan in po njem mašuje drugi duhovnik, vseh pa se spomnimo pri mašah. Bog povrni za vaše namene.

V času posebnih ukrepov, in zaprtja župnijskih uradov in pisarn, me za zelo nujne zadeve, kontaktirajte preko telefona ali elektronske pošte. Vaš župnik