Oznanila za 3. velikonočno nedeljo

V Sloveniji je tradicionalno, med 3.in 4. velikonočno nedeljo, teden molitve za duhovne poklice.
Zaradi nastalih razmer, ko ne moremo skupaj obhajati svete maše in skupaj moliti, bo praznovanje molitvenega tedna za duhovne poklice prestavljen na tisti čas, ko bo to mogoče. Molitev za duhovne poklice pa ni omejena le na teden molitve ali na dan molitve za duhovne poklice. Vedno smo k temu povabljeni in zato je prav, da s to prošnjo in zavzeto molitvijo pridemo pred Gospoda…Letošnje geslo je Duhovni poklic – zaklad v glinasti posodi.
Apostol Pavel govori o Kristusovi skrivnosti in pravi: ‘ta zaklad pa imamo v glinastih posodah’. Vse poziva, naj se zavedamo, da smo glina, torej slabotni, grešniki. Brez Božje moči ne moremo iti naprej. Ta Kristusov zaklad nosimo v svoji slabotnosti, mi smo namreč iz gline. Kajti moč Boga, sila Boga je tista, ki rešuje, ki zdravi, ki postavlja na noge. To je stvarnost naše ranljivosti.
Prosimo Gospoda, naj poklicanim pa tudi nam, pomaga odkrivati zaklad poklicanosti v ponižnosti. (vir: rkc.si)

V času odpovedi javnih bogoslužij duhovniki obhajamo zasebno sveto daritev. Povabim pa vas, da če je le mogoče na dan, ko se po vašem namenu daruje daritev nadomestite odsotnost od svetega bogoslužja z molitvijo, dobrimi deli, prebiranjem Božje besede, spremljanjem svete maše po radiu, TV oziroma spletu ter s prejemom duhovnega obhajila. V tem tednu se tako spominjamo in daritev darujemo po sledečih namenih:

Ponedeljek 27. april
za zdravje družine Matko
+ Lado Urigel

Torek 28. april
+ Jana Košič- obl., starši Jamnik
+ Miroslav Mivec – 4. obl.

Sreda 29. april
Sv. KATARINA SIENSKA
+ Rudolf Klančar – obl.

Četrtek 30. april
+ Blaž Žnideršič
+ Jože Pešl

Petek 1. maj
Sv. JOŽEF
+ družine Bukovec in sor.
+ Frančiška Jan

Sobota 2. maj
Sv. ATANAZIJ
+ Božo Zorčič, Ivan Obrez

Nedelja 3. maj
4. VELIKONOČNA NEDELJA
za žive in + farane in za zdravje
+ Jožefa Črešnar- 30. dan
+ Slavko obl., Mimi, Peter Habjan

Vsak duhovnik sme na dan sprejeti dar le za eno sveto mašo, drugi ali tretji namen mora biti oddan in po njem mašuje drugi duhovnik, vseh pa se spomnimo pri mašah. Bog povrni za vaše namene.

V času posebnih ukrepov, in zaprtja župnijskih uradov in pisarn, me za zelo nujne zadeve, kontaktirajte preko telefona ali elektronske pošte. Vaš župnik