Oznanila za teden od 1.12. do 7.12.

Devetdnevnica v čast Brezmadežni: Od 29. 11. do praznika Brezmadežne bo v sklopu večerne svete maše potekala devetdnevnica. To pomeni, da bo devetdnevnica tako pri sv. Martinu, kot pri sv. Mariji.

Novo Cerkveno leto: S prvo adventno nedeljo smo vstopili v novo Cerkveno leto in sicer v t.i. leto B. V tem letu pri sveti maši beremo iz Markovega evangelija (v letu A iz Matejevega in v letu C iz Lukovega). V Cerkvenem koledarju imamo tri cikluse: A, B in C. To pomeni, da ima vsak ciklus pri nedeljski sveti maši svoja berila, kar pomeni, da se berila ponovijo vsako četrto leto.

Teden Karitas: Na 1. adventno nedeljo zaključujemo teden Karitas z naslovom »V družini sem doma«. Nabirka pri sveti maši je namenjena za potrebe župnijske in škofijske Karitas. Sredstva, ki so se zbrala v tem tednu, zlasti na sredinem dobrodelnem koncertu v Celju, so namenjena za pomoč družinam v stiski. Sredstva lahko darujete še ves mesec december. Več informacij dobite na tel. 01 300 59 60.

Adventni venčki: Sodelavke Karitasa so izdelale adventne venčke. Venčke lahko kupite po ceni 8 €.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 1. 12., po sveti maši. Tisti, ki še imate predsodke, se jih znebite in se nam pridružite.

Obisk Miklavža: Miklavž je sporočil, da nas bo obiskal v nedeljo, 7. 12. po svetih mašah.

Nedelja, 7. 12.: Prihodnjo nedeljo obhajamo v Trbovljah tudi t. i. Miklavževo nedeljo. Zato, ker bo sveta maša ob 8.00 pri sv. Miklavžu, ne bo svete maše pri sv. Mariji.

Srečanje za starše in ostale odrasle: Decembrsko srečanje za starše veroučencev bo zaradi ponedeljkovega praznika Brezmadežne v torek, 9. 12. ob 18.45. Vabljeni tudi ostali odrasli, ki želite poglobiti vaše poznavanje krščanstva.

Duhovni pogovori: Za pomoč in pogovor sem vam na voljo po predhodnem dogovoru. Pod duhovni pogovor spada tudi tematika v zvezi z Božjo besedo in mašnimi nagovori. V dialoškem pogovoru lahko rešimo tudi marsikatero nejasnost. Prosim, da me v zvezi s terminom pogovora predhodno pokličete po telefonu.

Koledarji: V Martinovem kotu, v župnišču in v cerkvi sv. Marije so na voljo listni koledar (0,50 €), Marijanski koledar (2 €) in Družinska pratika (5,50 €).