Oznanila za teden od 1.2. do 7.2.

Krst: V nedeljo, 7. 2., bo med sveto mašo ob 10.00, krščena Pija Medved, hči Tadeja in Maje Medved.

Nedelja Svetega pisma: Danes je 27. nedelja Svetega pisma z naslovom »Ker je Bog tako usmiljen… (Rim 12,1). Premišljevanje Svetega pisma je bistvo krščanskega živiljenja. Kdor pa ima Sveto pismo samo za okras, ne more reči, da je kristjan. Sveti Hieronim je rekel: »Kdor ne pozna Svetega pisma, ne pozna Kristusa.«

Januarski večeri: Za nami so letošnji »Januarski večeri« z naslovom »Obličje usmiljenja«. Vsem predavateljem in obiskovalcem predavanj se iskreno zahvaljujemo. Gotovo je, da bo marsikdo lahko uporabil marsikatero novo spoznanje za pomoč v nadaljnjem življenju.

Svečnica: Svečnica je zadnji praznik, ki je vezan na božič, ni pa v božičnem času, ampak v liturgičnem času med letom. Jožef in Marija sta Jezusa štirideseti dan po njegovem rojstvu darovala v jeruzalemskem templju in se s tem zahvalila Bogu za dar otroka. Ob tem lahko razmišljamo o neprecenljivem daru človeškega življenja, ki prihaja od Boga. Vsak izmed nas se lahko zahvali Gospodu za življenje. Tisti pa, ki imate otroke, se zahvalite Gospodu, da vas je izbral za sodelavce pri posredovanju življenja.

Molitvena skupina: Srečanje bo v četrtek, 4. 2., ob 18.45.

Leto usmiljenja: Na srečanju ŽPS smo se med drugim tudi dogovorili, da bomo v letu usmiljenja ob petkih, razen v postnem času, pred sveto mašo ob 18.40, molili rožni venec Božjega usmiljenja.

Prvi dnevi v mesecu: Kakor vsak mesec, tudi tokrat še posebej spomnim na prvi petek, ko po domovih obiskujem tiste, ki ne morejo v cerkev. Prepričan sem, da bi si še marsikdo želel obiska duhovnika, če bi se mu pomen obiska predstavilo na pravilen način. Marsikdo misli, da duhovnik pride samo k tistim, ki so pred pragom večnosti. Pri tem ima posebno težo zakrament bolniškega maziljenja, ki je namenjen tistim, ki so resno bolni. To je hkrati tudi zakrament ozdravljanja in ne zgolj zakrament za umirajoče.

Srečanje za starše: Srečanje bo v torek, 9. 2. ob 18.45, v župnijski dvorani. Tematika letošnje sezone je usmerjena v Kristusov evangelij. Poleg staršev ste na srečanje vabljeni tudi ostali. Naslov februarskega srečanja bo »Ne skrbite za svoje življenje« (Mt 6, 25).

Martinov list-252