Oznanila za teden od 1.2. do 7.2.

– V naslednjem tednu so prvi dnevi v mesecu. Otroci in starši srbite za svojo duhovnost. Za zdrav duhovni razvoj in utrjevanje vam je na voljo obisk svete maše, molitev pred Najsvetejšem, navzočnost v tihoti pred najsvetejšim, zakramenti svete spovedi…

– Zaradi udeležbe na katehetski teden, ki bo v Celju od 8. 2. do 12. 2. me ne bo na župniji. Obrnite se na duhovnega pomočnika g. Franca Pelca.

– Ob pospravljanju jaslic prosim, da bi počistili in uredili svetišče. Lepo prosim za čiščeje v soboto, 6. 2. ob 9.00. Bog povrni.

– V sosednji župniji bo rastava pod naslovom “Boj proti veri in Cerkvi.” Odprtje rastave bo v soboto, 6. 2. ob 18.30.

– Tajništvo Komisije škofovskih konferenc Evropske unije (COMECE)(1) pozdravlja resolucijo Evropskega parlamenta, ki obsoja nedavne napade na krščanske skupnosti v Egiptu in Maleziji(2) ter poudarja, da bi Evropska unija morala podpirati verske manjšine, vključno s preganjanimi krščanskimi skupnostmi po svetu. Zadnji zbrani podatki kažejo, da je od  75 % do 85 % vseh verskih preganjanj po svetu usmerjenih zoper krščansko vero, vsako leto pa življenje zaradi vere izgubi 170.000 kristjanov. Vseh preganjanih vernikov na svetu je okrog 200 milijonov.